kjuta 25.05.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 kurde no ciągle pod górkę poproś o kopię pisma, jeśli mail to o kopię maila, może wyjątkowo to nie wina pani architekt a jednak pana w urzędzie ja bym jej powiedziała, że nikomu jej nie polecę, a co więcej każdego będę zniechęcać do współpracy z nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.05.2015 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Napisałam, że jeżeli wysłała pismo, to powinna na nie dostać odpowiedź i tą odpowiedź dołączyć do dokumentacji. W dodatku po sprawdzeniu przysłanego pliku okazało się, że został wyprodukowany w... maju Tak więc ewidentna ściema. Dziwne, że wysyłała pismo do urzędu a nie zainteresowała się odpowiedzią - czy pismo dotarło, czy zaginęło, czy projekt dobry czy do poprawki itd. Facet nawet nazwiska architekt nie kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 26.05.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 kurczę, niedługo złożysz wniosek o PnB na nowych zasadach, mało rozgarnieta ta architektka, no szkoda, oby później było lepiej pytałam się już o ekipę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.05.2015 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Trzymaj sie, dzieki takiemu etapowi wstepnemu, zwieksza Ci sie margines tolerancji, a to sie przyda na kolejnych etapach. Nie bede ci sciemnial ze bedzie lepiej... Praktycznie, kazda dostawa, kazda ekipa, kazda pierdola.... wszedzie trzeba byc czujnym i miec mocne nerwy. Mimo wszystko, powodzenia. A to mnie "pocieszyłeś" Czyli trzeba być czujnym jak pies podwójny kurczę, niedługo złożysz wniosek o PnB na nowych zasadach, mało rozgarnieta ta architektka, no szkoda, oby później było lepiej pytałam się już o ekipę ? Tak, pytałaś - ekipy nie będzie Przy budowie pomagać będą krewni i znajomi królika A architekt zachowuje się, jakby to był jej pierwszy raz. Co ciekawe, jest to starsza już kobieta w dodatku z uprawnieniami licznymi m.in. kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 26.05.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 o matko, ale nie macie jej za kierownika budowy ? super, że masz tak liczną rodzinę swoją i króliczą po cichu zazdroszczę i to nawet nie oszczędności, tylko tych relacji, wspólnego budowania buziaki! teraz może być już tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.05.2015 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 E tam liczną Tzn. może i liczną, ale do pomocy zbyt wielu się nie kwapi Za to na grilla chętnie by przyjechali, he he Dom powstawał będzie pewnie ze 3 lata, jak u innych samorobów, do tego nie trzeba mieć nie wiadomo ilu ludzi. Ale dzięki temu obejdziemy się bez kredytu Nie, nie mamy tej architekt za kierownika! Nie mamy jeszcze kierownika. Za to mamy trawę na działce prawie po pas Jak skończy się pora deszczowa, trzeba będzie wynająć kosiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 27.05.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Joasiu, trzymaj się, dzielna dziewczyno. Teraz już tylko z dnia na dzień powinno być coraz lepiej. Nie będziesz mieć ekipy, to przynajmniej szarpanie z obcymi ludźmi Cię ominie. Nie ma tego złego............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.05.2015 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Nie ma tego złego i ja się tego trzymam Wczoraj złożyłam wniosek o odrolnienie - wyszło mniej niż 400 m2, za 3 tyg. mam dzwonić do starostwa i umawiać się na odbiór decyzji. Dziś może coś się wyklaruje w sprawie zjazdu na działkę - miała być wizja lokalna rowu i przepustów sąsiednich w celu ustalenia, jakie warunki spełniać musi nasz zjazd. Miłego dnia, weekend blisko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.05.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 hej, jak tam wizja lokalna ? odbyła się ? wniosek o odrolnienie jak długo czeka na rozpatrzenie ? czyli czekamy miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.05.2015 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Hej, Nie wiem czy wizja się odbyła, ale na wczoraj architekt była umówiona z facetem od zjazdów, zaraz zapytam co ustalili A wniosek na odrolnienie tradycyjnie miesiąc, po 3 tyg. mam dzwonić i umawiać się na odbiór. Chyba wcześniej zacznę wydzwaniać, może to coś przyspieszy? Zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej będzie złożyć projekt na nowych warunkach, chociaż mój mąż twierdzi, że etap początkowy jest najgorszy, gdyż urzędnicy jeszcze nie wiedzą jak mają postępować, a po d... dostaje inwestor. Miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.05.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Ja tez miałem starszą kobietę architekta...zdecydowała niska cena..bo adaptacja prosta ,łatwa i przyjemna...a i tak sie przejechałem bo przez jej opieszałosć,nie wiec co jeszcze...demencje pozwolenie dostalismy 3 miesiace po terminie...sam urzednik w wydziale budownicta stwierdził w rozmowie ze mna że pani architekt ma ,,dziwne,, podejscie i niewielkie kompetencje. Sam sie z facetem dogadałem w 3 minuty.Takze lepiej jednak kogos z polecenia brac nawet na tym etapie.zycze szybkiego rozpoczecia i czekam na fotki jakies:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.05.2015 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Może to ta sama architekt? Teraz chce, żebym jej odesłała całą dokumentację, to ona podmieni strony dotyczące zjazdu (wymaga jednak przeprojektowania) i uwzględni odrolnienie. Ja jednak nie mam zamiaru wypuszczać projektów z ręki, skoro tyle wysiłku mnie kosztowało otrzymanie ich. Przecież sama mogę podmienić strony, gdy mi je przygotuje. Dobrze kombinuję? Dzięki za życzenia Niestety nie ma na razie czego fotografować, działka wysoką trawą zarasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 29.05.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Dobrze kombinujesz (też tak robiłem), pod warunkiem ze nie dołoży/odejmie jakiejś strony, każda strona musi być ponumerowana, więc zwróć na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.06.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 co tam mother ? coś się ruszyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.06.2015 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Końcem tego tygodnia mam dzwonić do geodezji, czy jest przygotowana decyzja o odrolnieniu. Natomiast architekt chce, żebym jej odesłała całą dokumentację, bo jak mi napisała "w przeciwnym razie niemożliwe będzie zrobienie poprawek". Wkurzyłam się, bo nie dość, że zapłaciłam zanim zapoznałam się z zawartością dokumentów, to odwaliła fuszerę i mam kolejny miesiąc w plecy Zapytałam jaki ma problem w przysłaniu wyłącznie poprawionych stron i... cisza. Zadałam niewygodne pytanie. Katastrofa, co za zonk mi się trafił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.06.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 a wiesz o jakie dokładnie poprawki chodzi ? pewnie coś jeszcze architektka znalazła i chce poprawić, ale bez informowanie Ciebie, poproś o rozliczenie, powiedz że sprawa miała zostać załatwiona inaczej i szybciej, a widzisz, że zabrakło profesjonalizmu i naraża Ciebie swoim działaniem na opóźnienia w budowie, powiedz jej że ma Ci zwrócić kasę, przynajmniej jakąś część, jak ją postraszysz, to pewnie ruszy dupę i załatwi w dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.06.2015 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Poprawki to informacja o odrolnieniu, nowy projekt zjazdu plus kilka rzeczy, które wyłapałam, a których ze mną nie uzgodniła, tylko wpisała na pałę, np. że dach będzie grafitowy z dachówki cementowej. A wcale taki nie będzie i nikt jej nie prosił o wpisywanie kolorów i materiałów w projekt. Muszę wysmarować tekst do niej, żeby wreszcie dotarło, dzięki za podpowiedzi, przydadzą się Widzisz, nie tylko u Ciebie weekendowy marazm, u mnie też idzie jak po grudzie. Dobrze, że mamy to forum, można ponarzekać, poradzić się i wesprzeć. W kupie siła! Ściskam Cię mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.06.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 dokładnie, dzięki forum jakoś działam dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.06.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Dobrze, że mamy to forum, można ponarzekać, poradzić się i wesprzeć. W kupie siła! Identyfikuję się i ja ze wszystkimi ogarniętymi nieszczęściem papierologii, biurologii itp. To całe szaleństwo wreszcie się skończy i ruszycie z budową. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.06.2015 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witaj Miło mi, że zajrzałaś do mnie i dziękuję za ciepłe słowa. Twoje doświadczenia z budową chętnie poczytam, żeby móc przygotować się na najgorsze. Kto wie, co jeszcze mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts