Emila3000 15.08.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 lód w kostkarce też by mi odpowiadał, gdybym miała, ale za dużo z tym zachodu dla jednego bajera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 15.08.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 U Mari pisałaś, że kostkarka w lodówce robi wyłącznie lód kruszony, który Tobie nie odpowiada.Tak sobie pomyślałam, że może używałaś badziewne silikony i dlatego śmierdziały plastikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.08.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Ja też piję wodę ze zmiękczacza taką w potrawach i kawie herbacie. Garnki mam tylko do indukcji za punkty w Almie są ok na ceramicznej też działały więc mogę polecić. Patelnie mam nowe za punkty też jakieś nom name za paliwo tym razem,na tefala szczególnie tego z odpinaną rączką nie mogę narzekać na indukcji działa,mam też jeden stary ikea 365+ chyba też działa i go lubię. Kupiłam patelnię z ikea głęboką i powłoka zlazła w rogu za pierwszym razem syn włączył szybkie rozgrzewanie może dlatego ale więcej tam patelni już nie kupię teraz bo ta była nowa. Kupiłam jakąś włoską ceramiczną jest ok na razie ale za krótka na wydawanie opinii. A foremki używam jednorazowe aluminiowe uwielbiam ni trzeba myć, a murzynek czy inna babka super się wyjmuje.. A zlewozmywak mam czarny granitowy i nie narzekam raz na dwa tygodnie przecieram impregnatem i jest ok nie jest matowy. W pralni mam taki marketowy beżowy na razie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.08.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 używałam przeróżnych silikonów i tanich i markowych kostkarkach ostatnio się trochę doedukowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 15.08.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 A foremki używam jednorazowe aluminiowe uwielbiam ni trzeba myć, a murzynek czy inna babka super się wyjmuje.. Też czasami takie używam - zwłaszcza do pieczenia mięs. używałam przeróżnych silikonów i tanich i markowych kostkarkach ostatnio się trochę doedukowałam Może masz alergie na silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.08.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 i wtedy wyczuwałabym plastik w smaku i zapachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.08.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Fajna dyskusja A ja A ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.08.2016 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Emi dzięki za gadżety i za notkę o bloku na noże, bo już myślałam o jego kupnie, ale skoro się syfi, to lepsza taka wkładka. Co za zbieg okoliczności, że poruszyłyście temat garnków i patelni Jakieś 2 tyg. temu przekopywałam internet w poszukiwaniu opinii, bo raz że szukam nowej patelni na indukcję, a dwa - myślałam o nowych garneczkach. Dalej nie wiem jaką patelnię kupić, z pewnością nie ceramiczną (podobno szybciutko się rysują), stalowej też nie chcę, bo mi rękę urwie. Tefala bojkotuję za paskudną antyreklamę wegetarianizmu. Sporo różnych patelni jest w Auchan, może coś taniego wypróbuję. Ojciec natura i tak jeździ widelcem po teflonie, szkoda kasy na cuda A garnków, które nie miałyby złych opinii, nie znalazłam Wyszło na to, że mój komplet kupiony w Makro parę lat temu jest świetny, bo przez 6 lat nic się z garami nie stało, myję w zmywarce, wkładam do piekarnika i są git. Ładne satynowe, działają na indukcji, jakaś seria z Tarrington House. Tanie były. Foremki silikonowe mam różne, nawet takie z Biedry kupione na promocji. Plastiku w wypiekach nie wyczuwam, choć zawsze mam mieszane uczucia gdy wsadzam takiego gluta do piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.08.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Tak sobie czytam i czytam.. A ja ... no właśnie - a ja nie planuję jakoś nowych garnków; może dlatego że nie planuję też indukcji. I myślę sobie, ze chyba jakaś dziwna jestem?? Zawsze mialam normalną kuchenkę gazową, a ponieważ będę miała gaz, to jakoś tak z rozmachu. Ale ostatnio nawet pan od zabudowy kuchennej się zdziwił. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.08.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ewa, ale przecież każdy wybiera rozwiązania dogodne dla siebie, na tym polega urok budowania, wykańczania, że jest całą gama rozwiązań do wyboru. Asia a o jakiej antyreklamie piszesz?? Jakoś nie wczytałam żadnej afery z Tefalem. A i jeszcze o garnkach indukcyjnych - to nie o to chodzi, ze indukcja z garnkiem działa, tylko źle dobrane garnki mogą zniszczyć płytę (na FM jest nawet wątek na ten temat), poza tym to wtedy dzieją się różne dziwne rzeczy z płytą i są powielane jako "indukcja jest do dupy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.08.2016 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Też zawsze miałam gaz - w domu rodzinnym, w wynajmowanych mieszkaniach. W obecnym domu gazu być nie mogło, zdecydowaliśmy się na indukcję i nie żałuję tego wyboru, a wręcz przeciwnie W zetce też będzie indukcja, do gazu w ogóle się nie przyłączamy. Asia a o jakiej antyreklamie piszesz?? Jakoś nie wczytałam żadnej afery z Tefalem. Na facebooku była afera, poszło o żenujący podpis na obrazku z mięchem. W necie można poczytać. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez mother_nature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.08.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ewa, ale przecież każdy wybiera rozwiązania dogodne dla siebie, na tym polega urok budowania, wykańczania, że jest całą gama rozwiązań do wyboru. Jasne, tak tylko sobie gadam:) nigdy nie miałam indukcji i nie chce mi się przestawiać, a ilekroć używałam u kogoś, to zawsze mnie wkurzała. Za to chcę kupić płytę Solgaz - czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 16.08.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Też zawsze miałam gaz - w domu rodzinnym, w wynajmowanych mieszkaniach. W obecnym domu gazu być nie mogło, zdecydowaliśmy się na indukcję i nie żałuję tego wyboru, a wręcz przeciwnie W zetce też będzie indukcja, do gazu w ogóle się nie przyłączamy. U mnie gaz jest i zawsze w każdym poprzednim mieszkaniu i domu też był, mimo tego miałam ceramiczną od zawsze gazu nie chce w kuchni wiadomo to kwestia upodobania teraz indukcja i o wiele lepsza od ceramicznej dla mnie, a gaz kuchenka to jeszcze u rodziców był więc dawno i tak nie chcę, dla mnie ruszty jakiekolwiek nie do przyjęcia , teraz niby jest gaz pod szkłem może to jest rozwiązanie ale ja wolę prąd każdy wg siebie.... Nie potrafię piec w piekarniku gazowym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.08.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Dalej nie wiem jaką patelnię kupić, z pewnością nie ceramiczną (podobno szybciutko się rysują), stalowej też nie chcę, bo mi rękę urwie. Hm, mam ceramiczną. Mojej mamie zachciało się identycznej i mogę porównać. Przy jej użytkowaniu - rysy były po miesiącu. Moja dalej wygląda ładnie. Ale ja używam do niej drewnianych łopatek, a nie metalowych Obie myjemy w zmywarce, chociaż ja (od przeprowadzki ) zdecydowanie częściej niż ona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Bojero piekarnik gazowy :confused: myślisz, że my jak mamy kuchenkę gazową mamy też archaiczne piekarniki gazowe, a gaz najlepiej krzesiwem rozpalamy? W życiu nawet na oczy piekarnika gazowego nie widziałam Matko - ceramiczne patelnie nie rysują się tak bardzo jak teflonowe. a porysowania są szkodliwe jak w przypadku teflonowych. dla mnie solgaz ma tą samą wadę co indukcje - czyli uruchamianie dotykowe i brak widocznych płomieni - nie widać jak duży gaz jest pod garnkiem. Jakby wprowadzili takie bajery jak ma samsung - czyli wirtualne płomienie to bym brała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.08.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Patelnie planuje kupić w Selgros. Mają tam taka gastronomiczna serię jakiejś znanej marki. Sprawdziłam w necie czy to nie jakieś badziewie marketowe i okazało się ze firma profesjonalna. Najpierw kupie małą na próbę. Jak się okaże beeeeee to wywale i poszukam innej. To co mnie w nich kręci to duże rozmiary wszystkiego. Zawsze jak tam jestem to zajadów ze śmiechu dostaje. Czuje się jak liliput w krainie olbrzymich sprzętów kuchennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Gaja, możesz mieć ogień zamknięty pod płytą Czyli jednak masz wybór = gaz owszem, ale są 2 sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.08.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 ja używam do niej drewnianych łopatek, a nie metalowych Ale to jest oczywiste Jeśli ktoś do teflonowych czy ceramicznych naczyń używa metalowych łopatek i jest zdziwiony, że się uszkadzają - to chyba coś nietarata Niestety, ale to jest jedna z wad FM - przedstawianie jako wadę danego rozwiązania coś co wynika ze złego użytkowania, druga to krytyka tego czego się nie wypróbowało. Jak pisałam wyżej - towaru, opcji i rozwiązań jest do wyboru do koloru, każdy znajdzie coś dla siebie. Pozostaje kwestia uszanowania czyjegoś wyboru, bez chorej krytyki - na zasadzie jak ja tak nie mam to jest to złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 bleeee nie użyje nic drewnianego, absolutnie jednorazowe są chłoną zapachy i soki, domyć sie tego nie da, do zmywarki nie wrzucę, niehigieniczne całkowicie, bleee plastików też nie lubię i na pewno nie do użycia w wysokich temperaturach za to nie mam problemów z rysowaniem, bo nie trę na hama po patelni, tylko delikatnie, nie mam żadnej patelni porysowanej zwłaszcza, że teflony jakie miałam i ceramiczne są odporne na zarysowania - tylko takie kupuję. mają być nierysujące i nadające się do mycia w zmywarce, żadnego obchodzenia sie jak jajem, szkoda życia i nerwów na takie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.08.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Są jeszcze silikonowe łopatki, szczypce. Drewnianych też nie lubię, właśnie ze względu na to chłonięcie wszystkiego. Mam 1 łygę i 1 tłuczek, odkażam octem, podobnie jak deski do krojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.