mother_nature 23.08.2016 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Teraz mam 3,5 i mam wrażenie marnującej się przestrzeni pod sufitem, mimo że belki wystające i sufity drewniane. Tak naprawdę to wszystko mi jedno ile tam będzie, bylebym czachą po suficie nie tarła ani moi nieco wyżsi goście W temacie wysokości pilnuję tylko, żeby w kuchni i pomieszczeniach po tej samej str. domu mieć nie mniej pod oknem niż 90 cm. Mari, już nie dorobię cm, bo wieniec jest ostatnim elementem ścian , spina je do kupy i jest już wylany. A o lampach to nawet nie wspominaj, nie mam pojęcia, co, gdzie, ani za ile. Pewnie długo będą łyse żarówki Wyjątkiem jest lampa nad stół w "jadalni" - zabieram moją witrażówkę ważkę ze starego domu http://lampy-witrazowe.pl/images/gallery/lampa-witrazowa-P161467B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.08.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Piękna Strasznie lubię witraże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.08.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Ale piękna lampa a kociaki identyczne ma moja sąsiadka, ten pręgowany szary zwię się uwaga uwaga... Pusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.08.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 a kociaki identyczne ma moja sąsiadka, ten pręgowany szary zwię się uwaga uwaga... Pusia No pacz jakie piękne imię kotu dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.08.2016 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Ale piękna lampa a kociaki identyczne ma moja sąsiadka, ten pręgowany szary zwię się uwaga uwaga... Pusia Aleeeee numer! Moja babcia nazwała tą kotkę Punia, a że zrobiłam zamach na jej macicę, to nazywana jest Puńczykiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 23.08.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Ja mam też 2,75 wysokości w domku A kociaki urocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 23.08.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Joasiu, lampa - marzenie! Coś cudownego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 24.08.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Asiu lampa cudna, te ważki super! Ja mam już wszystkie lampy do domu oprócz pokoików od chłopców. Mam na tym punkcie absolutnego fioła wszystkie klosze mają jeden kolor tylko inne kształty to dwuwarstwowe szkło o takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Danusiu, a co planujesz jako oświetlenie salonu? Ile lamp/punktów? Gdzie kupujesz klosze, możesz polecić jakiś sklep? Dobry pomysł z kloszami w jednym kolorze, można wtedy nawet różne kształty zestawić ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 24.08.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Asiu chcę dwa żyrandole nad stołem długi i w kącie wypoczynkowym krótki, 4 kinkiety , 2 lampy stojące na komodach i jedna podłogowa. Chyba wystarczy:wiggle:Klosze są stare to lata 30, kupuję na starociach.Zrobiłam fotki moich lamp jak będę miała chwilkę to wrzucę u siebie żeby Ci nie zaśmiecać wątku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Chętnie obejrzę Różne rzeczy w domu zaplanowałam, lecz oświetlenie po macoszemu potraktowałam. A przecież całą instalację elektryczną przed tynkami trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 24.08.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Chętnie obejrzę Różne rzeczy w domu zaplanowałam, lecz oświetlenie po macoszemu potraktowałam. A przecież całą instalację elektryczną przed tynkami trzeba zrobić No właśnie i przy tym jest dosyć dużo roboty, a właściwie czasu. Ja wraz z córką spędziłam trzy dni nad projektem. Warto jest to zrobić trochę wcześniej, bo jeszcze z czasem coś się przypomina, albo po przemyśleniu z czegoś się rezygnuje. Ale ustalić te wszystkie gniazdka, kontakty, oświetlenia, boczne, górne to niezła praca jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 24.08.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Asiu ja już zaplanowałam wszystko, całe rozmieszczenie pstryczków elektryczków. Mam brata elektryka , który robił mi instalację w obecnym domu. Zrobił ją perfekcyjnie, a skrzynię z korkami mam ogromną. Wszystko ślicznie opisane Teraz też tak chcę. Warto przemyśleć o włącznikach schodowych w sypialniach i wiatrołapie, żeby potem nie latać po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Warto przemyśleć o włącznikach schodowych w sypialniach i wiatrołapie, żeby potem nie latać po omacku. Będziemy mieć czujki ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 24.08.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 A no tak, ja to starej daty jestem i wszelkie nowinki techniczne nie dla mnie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Oj tam starej daty. Mąż to wymyślił do korytarza w obecnym domu oraz przed drzwi wejściowe, a że rozwiązanie się sprawdza, to zastosujemy także w nowym domu. Minus jest taki, że pies czy kot też włączy światło. Ale jak już, to dopiero po zmierzchu, bo jeszcze czujka zmierzchowa będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.08.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 obecnym domu oraz przed drzwi wejściowe, a że rozwiązanie się sprawdza, to zastosujemy także w nowym domu. Minus jest taki, że pies czy kot też włączy światło. Ale jak już, to dopiero po zmierzchu, bo jeszcze czujka zmierzchowa będzie. OJ tam starej daty się znalazła Uwielbiam wszelkie nowinki technologiczne. Miałam właśnie pytać jak to rozwiążecie z futrzastymi. U nas niestety, ale musieliśmy polikwidować wszystkie dozowniki mydła na czujniki - Cholera w parę chwil całe mydło wypsikiwał, sam chodził uwalony i wszystko upaprane było. A co do światła to wczoraj tak biegał po ścianach, że światło zapalał i gasił pstryczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Po ścianach biegał?? Póki co czujniki tylko przy oświetleniu planujemy. Yyy... albo inaczej: nie wiem co mąż planuje poza czujnikami ruchu i zmierzchu Dozowników z czujnikiem nie będzie - tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.08.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Po ścianach biegał?? Od zawsze biega, ale wczoraj pierwszy raz z zapalaniem/gaszeniem światła Asiu a co z Waszą inteligentną instalacją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Będzie Ale o szczegóły nie dopytuję Ja bym tylko te drzwi otwierane i zamykane zdalnie chciała, reszta bajerów jest u mnie na dalszym planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts