Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zetka w gałązkach, czyli o spełnianiu marzeń własnymi ręcami - budowa Z7 35

Recommended Posts

No, z działowymi to już kawał chałupy :lol2: pięknie !!

Asiu powiedz mi ( przepraszam za może prozaiczne pytanie, ale się nie znam) Twoje psiaki to jaka rasa? bo nam się strasznie podobają te białe, uśmiechnięte psy. Wiem, że goldeny nie są białe, ale podhalańskie z kolei są chyba bardziej puchate, więc jaka to rasa? :) Kochane są, cudne, piękniste :D:D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ten większy pies z tyłu to owczarek podhalański :) Suczka. I jest dość puchata jak na swoją rasę, bo niestety niektóre hodowle poszły w złym kierunku i okrywa włosowa zmarniała. Na tym zdjęciu np. widać różnice ale to są młode suki i włos jeszcze będzie rósł i gęstniał.

MWSnap139.jpg

Bardziej okłaczone są samce, zresztą też wyższe w kłębie i nieco inne charakterem od suczek ;)

A ten grubas na przedzie, szczerzący zębiska jest wielorasowy, przygarnięty 3 lata temu po zmarłej właścicielce. Mieszkał na wsi, na łańcuchu przy budzie.

Ten większy pies z tyłu to owczarek podhalański :) Suczka. I jest dość puchata jak na swoją rasę, bo niestety niektóre hodowle poszły w złym kierunku i okrywa włosowa zmarniała. Na tym zdjęciu np. widać różnice ale to są młode suki i włos jeszcze będzie rósł i gęstniał.

[ATTACH=CONFIG]366212[/ATTACH]

Bardziej okłaczone są samce, zresztą też wyższe w kłębie i nieco inne charakterem od suczek ;)

A ten grubas na przedzie, szczerzący zębiska jest wielorasowy, przygarnięty 3 lata temu po zmarłej właścicielce. Mieszkał na wsi, na łańcuchu przy budzie.

Jak to miło ucieszyć sobie oko z rana :)

Tak Pusiu, trzeba szukać plusów dodatnich :)

Mam mnóstwo zaległości w obecnym lokum, takich prozaicznych jak koszenie trawy, pranie pościeli, zasłon, tony ręczników. W poprzednią niedzielę okna myłam ;)

Mąż ma wymianę wtrysków w samochodzie.

Odpoczniemy :D

Wczoraj byliśmy się wyspowiadać w naszej firmie od dachówki, żeby przypadkiem komuś jej nie sprzedali ;)

Masz ci los. Nie ma budowy bez poślizgów :sick:

Może jednak faktycznie nie ma tego złego, jak napisałaś - nadrobisz zaległości ;)

Odpocznijcie też trochę, bo jak już towar dotrze będziecie zwarci i gotowi z naładowanymi akumulatorami :D

Dzięki za zdjęcia psiaków. Już wiem, jaką rasę nabędziemy w przyszłości. No jesteśmy z córą w nich zakochane :rolleyes:

Polecam Wam tą rasę z całego serca :) To są bardzo mądre, oddane rodzinie psy a jednocześnie pilnie strzegące domu. Nie będą przynosiły piłeczki po 100 razy, za to zaskoczą umiejętnością samodzielnego myślenia i "czytania" człowieka po jego gestach czy wyrazie twarzy.

No i jako szczeniaczki są słodkimi puchatymi kulkami :D

MWSnap140.jpg

U mnie też wiązary miały być w poniedziałek, a właśnie dostałam wiadomość, że raczej w środę. My budujemy ścianki z ytonga, ale tego mniejszego o połowę od interio i też idzie dosyć szybko- wczoraj trzej panowie prawie zrobili ścianki działowe.Fakt, że mam ich mniej, bo ja mam w też środku ściany nośne.

Odpoczniecie trochę od budowy i to dobrze wam zrobi. Gwarantuję! My mieliśmy takie momenty, że wypalenie było tak silne, że np. przez miesiąc nic nie robiliśmy sensownego. Tylko sprzątanie i snucie się bez sensu.... Niby strata czasu ale tylko pozornie bo w ten sposób nabieraliśmy sił... Czasem mówiłam, że mam dosyć tego miejsca a i tak następnego dnia wracałam tam z radością... i tak od czterech lat:D

A więc ładujcie "baterię" siła się przyda a w końcu jeszcze sporo pracy przed wami!

trzymam kciuki żeby terminy się już nie zmieniały a składy nie sprzedawały waszego towaru.

Polecam Wam tą rasę z całego serca :) To są bardzo mądre, oddane rodzinie psy a jednocześnie pilnie strzegące domu. Nie będą przynosiły piłeczki po 100 razy, za to zaskoczą umiejętnością samodzielnego myślenia i "czytania" człowieka po jego gestach czy wyrazie twarzy.

No i jako szczeniaczki są słodkimi puchatymi kulkami :D

[ATTACH=CONFIG]366224[/ATTACH]

:lol2::lol2::lol2:

mother, kurde znowu przestój , współczuję.

Te białe kluski są prześliczne. :) Zawsze mi się podobały, choć jako dorosłe psy są bardzo różne - niektóre rzeczywiście w typie takim, jaki mi się podoba, a inne już trochę mniej. No ale to dlatego, że to polska rasa i nie musiały mieć rodowodu, by móc zostać uznane jako rasowe. W sumie nie wiem czy dalej tak jest, ale w ramach odrodzenia rasy, wcześniej tak to działało.