mother_nature 14.09.2016 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Tak, przy czym robocizna własna. To są wstępne kalkulacje, a jak wyjdzie, czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.09.2016 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ale ruszacie w piątek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.09.2016 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Tak, w piątek przyjeżdżają wiązary i będą montowane przez firmę. Nie wiem czy w 1 dzień się uwiną. W poniedziałek ma przyjechać drewno na łaty i kontrłaty a koło środy dachówka i elementy. Wczoraj zabraliśmy już sobie membranę z zestawu. Teraz nam trzeba ładnej pogody, co najmniej do końca miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.09.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 No właśnie z tą pogodą to może być różnie - w piątek po południu ma zacząć padać i tak przez weekend (przynajmniej u nas) a potem zimno, ale już bez deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 14.09.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 To czekamy do piątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.09.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Panowie dzwonili, że być może już jutro by przyjechali na montaż, bo będą w sąsiedniej miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.09.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Łooooooooo super, jutro pogoda jak drut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 14.09.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Panowie dzwonili, że być może już jutro by przyjechali na montaż, bo będą w sąsiedniej miejscowości oo, już ich lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 14.09.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Dach nad głową! To jest TO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.09.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Trzymam kciuki za wiązary! Kosztowo też nieźle wyszliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 14.09.2016 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Koszty koszty.... Po wczorajszym podliczeniu wydatków, ogłaszam co następuje: budowa z7 od fundamentów po ściany wyniosła nas 30 tys. zł :D Prognozy pokazują, że sam dach też tyle złociszy pochłonie. Hej naturka te 30 tyś to super wynik i jak tu nie polecać budowy Z7 jak ktoś szuka niedrogiego w budowie domku. Dla porównania mój z garażem też od fundamentów po wieniec czyli bez papierów itd wyszedł jakieś 32 tyś. Dach niestety boli :/ u mnie około 20 tyś poszło na wszystko czyli konstrukcja gwoździe łaty drewno no i dachówka to i tak nie dużo jana rozmiar dachu, ale fakt że na konstrukcji zaoszczędziłem robiąc samemu. Ciekaw jestem w jakiej kwocie zamkniemy nasze SSO będzie można mniej więcej porównać ile wychodzi wersja z garażem i bez. Pozdrawiam i czekam na wasz dach ! oby poszło wszystko sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 15.09.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 mother, Wasza kalkulacja jest do pozazdroszczenia... Szkoda, że teraz w taką pogodę nie mogliście pracować. Trzymam kciuki, żeby druga połowa miesiąca też była taka cepła. I powodzenia na ostatniej prostej w tym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 15.09.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Asieńko jesteście mistrzami "pracy ręcznej", również kalkulacji, ciekawe, czego jeszcze;) Ja niezmiernie jestem pełna podziwu, zwłaszcza tego, że dach będziecie robić niemal sami. Z moim lękiem wysokości jakoś średnio bym to widziała Czekam z zapartym tchem na dalsze relacje i oby dopisała pogoda, w pełni na to zasługujecie. Pewnie teraz nie będziesz miała czasu pisać. Daj znać czy wiązary dotarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.09.2016 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Montaż wiązarów dzisiaj od godz. 12/13 Poprosiłam brata o zrobienie dokumentacji fotograficznej, bo zanim dotrę na budowę po pracy, ekipy może już nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 15.09.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.09.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.09.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Jezus Maria! Ta płynąca czcionka mnie przerazila. Myślałam że jakaś awaria jest a tu proszę A ci co tacy sklonowani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 15.09.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Alle będzie miejsca na strychu, fajny układ wiązarów. Też taki chciałem, ale przy 25' nachylenia połaci, obliczenia wytrzymałościowe nie pozwalały na taki projekt nad czym ubolewam. Szybka robota z wiązarami, przykręcić do wieńca, stężyć, membrana łaty, pokrycie i papa się śmieje od ucha do ucha. My tak mieliśmy . Jeszcze chwila i zła pogoda przestanie przeszkadzać w robocie. Fajny etap budowy. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.09.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Ale moje kociska by się cieszyły Tyle belek do wdrapywania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz P. 15.09.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Piękna więźba. Gratuluję bo to ważny etap zaliczony. PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts