Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zetka w gałązkach, czyli o spełnianiu marzeń własnymi ręcami - budowa Z7 35

Recommended Posts

No to w takim razie gratuluję pani Rozenek-Majdan postepów na celebryckiej budowie :)

Tak mi sie skojarzyło apropos Pani domu...

Wchodzi facet do ksiegarni i pyta: Gdzie znajde książke pod tytułem: " Mężczyzna panem domu" ?

W dziale bajki i legendy...prosze pana

:lol2:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To chyba o nas :p No własnie chciałam Wam powiedzieć, ze byliśmy na niezapiowiedzianej wizytacji i sprawa się rypła... oni wcale nie pracują tak ciężko jak tu wypisują:no: Słabo opłacana siła robocza zapiernicza, a Ci się przechadzają po włościach:mad: Tak, tak, jest własnie tak, jak piszę! Ja po całym dniu na budowie wyglądam jak świnia po kopaniu trufli, a matka natura niczym Lejdi Rozenek w full mejkapie z uśmiechem na ustach.... :wtf: :rotfl:

:rotfl::rotfl::rotfl::lol2:

śliczny ten twój Strażnik Teksasu :D

Ale będzie śliczny ten wasz domek! Wyobrażam sobie już to. Zrobiliście kawał doskonałej roboty! Chwali się to:D

Zastanawiam się tylko dlaczego nie deskujecie tego dachu? Nie wiem u mnie jest gont więc 'technologia" wykonania dachu zupełnie inna niż u was ale nie widziałam jeszcze tak.

piekny dach będzie :) i jeszcze piękniejszy... Strażnik Teksasu :)) chciałabym takiego... obiecaliśmy sobie pieska jak zamieszkamy w domu :) narazie jest kot i ciąglę uczę młodego, że nie wolno do kota piszczeć, nawet z mega radości, głaskać należy delikatnie a nie wyrywać sierść :rolleyes: na szczęście kot jest baaaardzo tolerancyjny :) i mimo, że się trochę boi, to zawsze biegnie spać z małym ;)

Dach od północnej strony:

IMG3 024m.jpg

IMG3 025m.jpg

I od południowej

- tydzień temu:

IMG3 026m.jpg

-wczoraj:

IMG3 032m.jpg

Mój cały udział w powstawaniu dachu to tylko podanie kilkunastu dachówek, raz siedziałam nawet u góry, ale cały czas musiałam się łaty trzymać ;)

Większość prac wykonał ojciec natura, uwielbiający wspinaczki i prace na wysokościach ;)

IMG3 028m.jpg

Kroku dotrzymywał mój brat, czy pogoda, czy deszcz, ochoczo rwał się do pracy :) Dzięki temu ostatnio moja rola polega prawie wyłącznie na zapewnieniu cateringu.