PusiaKssawery 18.06.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 takie coś dla psów: [ATTACH=CONFIG]305252[/ATTACH] o ile się zmieści Genialne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.06.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 A bo i potrzeba jest Tak potrafią wyglądać moje kmiotki po powrocie z ogrodu: http://www.zacisze.art.pl/wp-content/uploads/2012/10/IMG_6935m.jpg A czasami to i jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.06.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 MATKO (za przeproszeniem) jedyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 13.07.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 jakei fajne umorusane pieseły my jedziemy w sobotę obejrzęć laba półrocznego, jak dobrze pójdzie to może wrócimy już w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.07.2015 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Oby, oby! Zawsze to weselej w domu Ja wczoraj wyekspediowałam kotka maluszka do nowego domu - to był ostatni z trójki bezdomnych. Trochę żal mi było, bo zdążyłam się z nim zżyć, a mały okazał się wyjątkowym pieszczochem - domagał się brania na ręce i spał ze mną. No ale ciężko przygarniać wszystkie zwierzęta, 4 to już dużo, a nowy dom jeszcze nie wybudowany. Ze spraw budowlanych... Decyzja o odrolnieniu się uprawomocniła, wczoraj podjechałam do geodezji po pieczątkę. Czekam jeszcze na poprawione przez architekt strony projektu i uprawomocnienie decyzji o lokalizacji zjazdu na działkę. Jak dobrze pójdzie, to końcem przyszłego tygodnia składam projekt domu i zgłoszenie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.07.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Przesłodkie to małe kociaste Ze spraw budowlanych... Decyzja o odrolnieniu się uprawomocniła, wczoraj podjechałam do geodezji po pieczątkę. Czekam jeszcze na poprawione przez architekt strony projektu i uprawomocnienie decyzji o lokalizacji zjazdu na działkę. Jak dobrze pójdzie, to końcem przyszłego tygodnia składam projekt domu i zgłoszenie budowy Trzymam kciuki, żebyś już koniec papierologii miała i zaczęła się fizycznie udzielać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.08.2015 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 27 lipca złożyliśmy w starostwie projekt i wniosek o pozwolenie na budowę. Niestety! Chciałam na zgłoszenie, pani urzędniczka między słowami dała do zrozumienia, że lepiej, żebyśmy nie brnęli w "kiełbasę przedwyborczą w postaci nowych przepisów"... Mąż też wolał PnB, więc w tych okolicznościach uzbrajam się w cierpliwość i odliczam 65 dni W międzyczasie czytam dzienniki innych samorobów i tworzę plan działania A działka trawą zarasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 27 lipca złożyliśmy w starostwie projekt i wniosek o pozwolenie na budowę. Niestety! Chciałam na zgłoszenie, pani urzędniczka między słowami dała do zrozumienia, że lepiej, żebyśmy nie brnęli w "kiełbasę przedwyborczą w postaci nowych przepisów"... Mąż też wolał PnB, więc w tych okolicznościach uzbrajam się w cierpliwość i odliczam 65 dni W międzyczasie czytam dzienniki innych samorobów i tworzę plan działania A działka trawą zarasta Ale Cię dawno nie było. Może to i lepiej "po staremu" Papierologia to papierologia, a to "po nowemu" to tylko "zamienił stryjek..". No to odliczamy, może nie będą Was trzymać "przepisową" ilość dni tylko się sprężą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 03.08.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 27 lipca złożyliśmy w starostwie projekt i wniosek o pozwolenie na budowę. Niestety! Chciałam na zgłoszenie, pani urzędniczka między słowami dała do zrozumienia, że lepiej, żebyśmy nie brnęli w "kiełbasę przedwyborczą w postaci nowych przepisów"... Mąż też wolał PnB, więc w tych okolicznościach uzbrajam się w cierpliwość i odliczam 65 dni W międzyczasie czytam dzienniki innych samorobów i tworzę plan działania A działka trawą zarasta Jakby to powiedzieć, "szkoda, że nareszcie :D", 3mam za Ciebie kciuki, ja po 3 tygodniach miałem już PnB gotowe (w tym 3 dni na poprawki), obyś tylko nie trafiła na "okres urlopowy" w dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.08.2015 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Nie sprężą się. Jedna pani na urlopie, druga na macierzyńskim, o trzeciej to już przestałam słuchać Pogodziłam się z tym, ale po powrocie ze starostwa miałam sporego doła. Wyszłam z założenia, że z urzędnikami się nie wojuje, dopóki nie zajdą za skórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 po powrocie ze starostwa miałam sporego doła. Wyobrażam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.08.2015 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Jakby to powiedzieć, "szkoda, że nareszcie :D", 3mam za Ciebie kciuki, ja po 3 tygodniach miałem już PnB gotowe (w tym 3 dni na poprawki), obyś tylko nie trafiła na "okres urlopowy" w dziale. Dzięki. Póki co skorzystam z zamieszczonego w Twoim dzienniku przez Przemka K. opisu wykonania giętarki do strzemion Bezczynność mnie męczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.08.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Przyszłam z rewizytą Bardzo podobny dom do naszego Z8, układ niemal identyczny. A futra cudowne! Tyle kilogramów do przytulania i kochania! Uwielbiam te wstawki forumowiczów o zwierzakach, w końcu nie samą budową człowiek żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 11.08.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Za koparkę 150-200 zł toż to rozbój, ja za małą płaciłem 80 zł, a za większą 100 zł . A co do dźwigu, jeśli weźmiesz taki o wysięgu w poziomie ponad 30 m i udźwigu 50 ton, to zapłacisz jeszcze więcej. Wszystko zależy od wielkości koparki- my pierwszą mieliśmy za 80zł/ h ale ślimaczył się jakby 3 dni miał kopać( zrobił mniej niż 1/3 wykopu w 12 godzin), drugi przyjechał sprzętem za 140zł i jedno jego grzebniecie= 4 wcześniejszego. Kilka godzin ogarnął cały wykop. Musicie się dopytać ile czasu wykop zajmie lub na m3 się umówić- wówczas będzie miarodajne porównanie:) to tak z własnego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.08.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Uwielbiam te wstawki forumowiczów o zwierzakach, w końcu nie samą budową człowiek żyje Bo jak rozmawiasz z ludźmi poza forum, to każdy :'Ty tylko o budowie gadasz", a na forum - " o jak fajnie inny temat niż budowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.08.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.08.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 heloł co tam ? buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 30.08.2015 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Asieńko, dziękuję za wizytę ma moim placu boju. Jak to stwierdził mąż, "fajnie jak ktoś przyjedzie i pochwali" Mam nadzieję, że nie rozczarowały was nasze nudne klocki lego . Jak zawsze służę lokalną radą i zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.08.2015 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 A futra cudowne! Tyle kilogramów do przytulania i kochania! Uwielbiam te wstawki forumowiczów o zwierzakach, w końcu nie samą budową człowiek żyje Witam Cię serdecznie na moim wątku Dziękuję za pochwalenie futer Urlop minął mi na tematach zupełnie nie związanych z budową, bo wniosek leży w starostwie i czeka na odleżyny Niestety starszy psiak mi się pochorował i to on jest u mnie tematem nr 1 ostatnimi czasy - jaskra w jednym oku, zaćma w drugim, niedoczynność tarczycy i złogi żółci w woreczku żółciowym. 7 razy dziennie zakrapianie oczu, 2x leki żółciopędne i 2x euthyrox... jest o czym pamiętać Wszystko zależy od wielkości koparki- my pierwszą mieliśmy za 80zł/ h ale ślimaczył się jakby 3 dni miał kopać( zrobił mniej niż 1/3 wykopu w 12 godzin), drugi przyjechał sprzętem za 140zł i jedno jego grzebniecie= 4 wcześniejszego. Kilka godzin ogarnął cały wykop. Musicie się dopytać ile czasu wykop zajmie lub na m3 się umówić- wówczas będzie miarodajne porównanie:) to tak z własnego doświadczenia Dziękuję Madziula za cenne wskazówki Liczę, że już wkrótce będziemy szukać pana koparkowego Asieńko, dziękuję za wizytę ma moim placu boju. Jak to stwierdził mąż, "fajnie jak ktoś przyjedzie i pochwali" Mam nadzieję, że nie rozczarowały was nasze nudne klocki lego . Jak zawsze służę lokalną radą i zapraszam częściej Rozczarowały? Kasia, no proszę Cię, jesteśmy wprost zachwyceni! Też chcemy klocków lego Będę sprawdzała dokładnie jak to z tym klejeniem gazobetonu jest Jeżeli nie przeszkadzaliśmy za bardzo, to chętnie jeszcze Was odwiedzimy, zwłaszcza, że przejeżdżamy obok 2 x dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 31.08.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Zapraszamy,wpadajcie nawet bez zapowiedzi. Nasze drzwi, których notabene jeszcze nie mamy, dla Was są zawsze otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts