anulla1986 25.10.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Domek wygląda rewelacyjnie wierze w was i na pewno wam sił starczy na jeszcze dużo jeszcze tylko okna i będzie SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Gratulacje! Śliczny domek. Ja wciąż wierzę, że listopad będzie piękny. Dziękuję Mam nadzieję na ładną pogodę Pięknie! Ten kolor dachu jest stworzony do fotografowania jesienią Zaplanowałam zimę tak, że w grudniu będzie śnieg i mróz przez 2 tygodnie, a poza tym ma być tak jak dzisiaj Super! Pasimito! Domek wygląda rewelacyjnie wierze w was i na pewno wam sił starczy na jeszcze dużo jeszcze tylko okna i będzie SSZ "Tylko" Póki co muszę wybrać najlepszą ofertę, a nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 25.10.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 wiem wiem ja też nigdy bym nie przypuszczała że wybór okien jest taki skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Sprawy skomplikowały się jeszcze bardziej - okazało się, że moja zachcianka, szprosy wiedeńskie, to dodatkowy koszt około 40% wartości okien!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 25.10.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 szprosy pewnie liczą za każde powstałe "pole" w szybie? Kiedyś się w to trochę bawiłam i rzeczywiście koszty były spore. domek z dachem - ŁAŁ śliczenie wygląda. A te ściany szczytowe tak zostaną na zimę czy coś będziecie z nimi robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Sylwia - tak, chyba liczą za pole. Do tej pory w wycenach miałam całkowity koszt okien, bez rozbijania na elementy, a tu w ostatniej dostałam osobno cenę szprosów Ściany szczytowe zasłonimy całkowicie folią, na razie są jeszcze "dziury". Być może ściany powstaną w zimie, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 25.10.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Koniecznie musicie dobrze je zabezpieczyć. Nie wiem jak u was ale u nas często przechodzą "groźne zjawiska atmosferyczne" zrywające dachy i łamiące drzewa jak zapałki.... masakra.Zima może będzie łaskawa i pozwoli wam na dalsze prace;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.10.2016 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Joasiu, pięknie domek wygląda! A kolor dachu zachwycił mnie wyjątkowo, zwłaszcza w tych promieniach słonecznych. Jesteście wielcy, takie cudne gniazdko sobie szykujecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 25.10.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Asiu jesteście Wielcy Dom wygląda świetnie, cieszę się ogromnie że zrealizowaliście swój plan na ten rok. Teraz czas na odpoczynek i zaplanowanie działania na przyszły rok. Pięknie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.10.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 gratuluję i ja SSO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 26.10.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Gratuluję Asiu pędziliście jak burza - zdolne bestyjki Teraz regenerujcie się i kumulujcie energię na wiosnę Przy takim tempie prac za rok będziecie mieszkać i wspominać czas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.10.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Wzięłam klamki z zamkiem. Tzn. umieściłam w specyfikacji. Mam już pierwsze wyceny. W domu będzie także alarm zamontowany, powinno wystarczyć. No i są jeszcze psy Gratuluję świetnego dachu i SSO, miodzio dosłownie . Bezpieczne klamki nie muszą mieć kluczyka, jest trochę niepraktyczny i nie specjalnie piękny. Ja mam u siebie klamki Secustik, w środku jest mechanizm blokujący obrót klamki, a tym samym przesuwanie elementów ryglujących z zewnątrz. Klamka przy przekręcaniu "klika", nie można jej przesunąć wwiercając się w ramę okna, tak jak to robią złodzieje. Róznica pomiędzy fabrycznymi, a Secustik była niewielka, także od razu kazałem je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.10.2016 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Dziękuję za ciepłe słowa Nadszedł czas, żeby nieco odpocząć, bo już nas przeziębienie dopadło. Koleżanki z forum pozaklinały pogodę, więc zima zapowiada się obiecująco Ja mam u siebie klamki Secustik, w środku jest mechanizm blokujący obrót klamki, a tym samym przesuwanie elementów ryglujących z zewnątrz. Klamka przy przekręcaniu "klika", nie można jej przesunąć wwiercając się w ramę okna, tak jak to robią złodzieje. Róznica pomiędzy fabrycznymi, a Secustik była niewielka, także od razu kazałem je wymienić. W jednej wycenie zaproponowano nam klamki "Roto Secustik z kluczykiem". Też masz Roto? Może są Sekustiki z kluczem i bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 27.10.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Sprawy skomplikowały się jeszcze bardziej - okazało się, że moja zachcianka, szprosy wiedeńskie, to dodatkowy koszt około 40% wartości okien!! Mother, a nie chcesz nakładanej ramki zamiast typowego szprosu, super się myje i wyglada ok, ja mam urzedowskiego i jestem poki co zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.10.2016 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Urzędowski to są drewniane okna, prawda? A ja sobie wymyśliłam pcv Ale spoko, jest światełko w tunelu, nie poddałam się jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 28.10.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Pendrak pokaż jak to wygląda? ale ja jestem zacofana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 28.10.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 W jednej wycenie zaproponowano nam klamki "Roto Secustik z kluczykiem". Też masz Roto? Może są Sekustiki z kluczem i bez? Nie pamiętam niestety marki klamek. Albo Roto albo Wink Haus, profile aluplast ideal8000 i do tego od razu wziąłem za niewielką dopłatą secustiki, dopłaciłem chyba w sumie koło 5 dyszek. Nie chciałem kluczyka, bo klamka ma już w sobie mechanizm blokujący, zabezpieczający okucia przed przesunięciem i odryglowaniem, kluczyk zabezpieczy tylko okno przed otwarciem od wewnątrz, będzie wisiał na klamce, a jak go schowam, to nie będzie pod ręką w razie awaryjnego otwierania okna. Ogólnie jakoś nie ogarniam koncepcji klamki z kluczykiem . Tu pierwsze z brzegu klamki z mechanizmem blokującym Secustic już od 9 zł z groszami. http://www.sparta.com.pl/pl/okienne-zatrzaskowe-klameczki-okienne-okucia-okienne-i-drzwiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 28.10.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Asiu, gratuluje SSO!!! Mam szprosy wiedeńskie i polecam. Wyglądają obłędnie, zupełnie jak konstrukcyjne, zeby poznać trzeba naprawdę sie przypatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 29.10.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Ogólnie jakoś nie ogarniam koncepcji klamki z kluczykiem Dzieci, panie, dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 29.10.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Dzieci, panie, dzieci Tys prowda . Poczytaem sobie wczoraj o patentah złodziei na łamania do domów wykorzystując okna Hmm...ciekawe, ciekwe, chyba nawet ten marniutki zameczek w klamce, może się kiedyś jednak przydać. Po co kupować drogie antyłamaniowe przeszklenia, jeżeli najsłabszym elementem okna jest rama, dla fachowca to tylko chwila.Można też pomyśleć o zabezpieczeniu domu od zewnątrz czujnikami ruch, tzw kurtynami. Po zmontowaniu na budynku, chronią całą ścianę powiedzmy 2m od budynku na całej jego długości. Nikt nie podejdzie do okien niezauważony. Wszystko można, tylko kasa, kasa, kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts