kemot_p 21.11.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Mi gość wszystko podłączył i podpisał za 700 zł, więc spoko, mam taryfę G więc rachunki to jakieś grosze.W kwestii trafo - z tego co się orientuję na danym terenie jest tylko jeden dystrybutor energii, u Was Tauron, może być za to kilku dostawców (sprzedawców), których można zmieniać. Dystrybutor jest opdowiedzialny za infrastrukturę i jesteście niejako na niego skazani. Może jest w niedalekim sąsiedztwie Waszej działki jakiś teren publiczny? Nie wiem - szeroki pas drogowy, trojkat widoczności przy skrzyżowaniu... gdzieś w pobliżu ten transformator muszą postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.11.2016 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Kemot, niestety u nas mała wieś z jedną wąską drogą gminną. Stoją przy niej już 2 transformatory, zlokalizowane są przy działkach rolnych. Będę pisać na bieżąco jak tylko czegoś się dowiemy. Może nie będzie tak źle, jak sobie to wyobrażamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.11.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 kemot_p ale masz taryfę G ile? 11 czy 12? mother_nature na pewno nie będzie tak źle, niech tylko kierownik wróci ze szkoleń My podpisaliśmy umowę na prąd budowlany, w sumie wyszło nas ok. 120 zł za miesiąc przez rok... bo przez taki okres byl prąd budowlany teraz zobaczymy, bo wzięliśmy G12w, a po tynkach nikt nic nie podłącza żarówek nie ma w ramach oszczędności heh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.11.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 G11. A czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.11.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 G11. A czemu pytasz? Bo napisałeś, że płacisz grosze, więc byłam ciekawa, która taryfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.11.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Bo napisałeś, że płacisz grosze, więc byłam ciekawa, która taryfa Bo ja mam prąd podpięty do blaszaka, budowa dopiero w planach, teraz prąd używam sporadycznie do wiertarki, jakaś żarówka - zużycie na poziomie kilku kWh na miesiąc, więc i opłata symboliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.11.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 współczuje tych przejść ale jestem dobrej myśli u nas z energetyką nie było problemów tak nawet bardziej problematyczny był podwykonawca robiący przyłącz za którego musiałam niektóre rzeczy zrobić ja :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 21.11.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A ja dziś podpisałem umowę u energa operator.Ogólnie prądu nie potrzebowałem i miałem do końca nie brać, agregat wystarcza w zupełności do wszystkiego a zużycie paliwa znikome nawet jak chodził po 2 h jako oświetlenie.Ale stwierdziłem, że zanim zakupię okna i dalej instalację zamontuję najpierw alarm.2 razy się włamali do blaszaka niby brali pierdoły tylko i już namierzyli kto to ale i tak wolę się zabezpieczyć najpierw.Wstawię światło na ruch bo u nas żadnej lampy w okolicy i w nocy ciemno i do tego alarm może to ich odstraszy.Z tym, że ja miałem skrzynkę jak kupowałem działkę więc u mnie tylko licznik muszą wstawić.Dałem oświadczenie, że mam instalację wykonaną i czekam na fakturę do opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 22.11.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 z tego co pamiętam idzie się do taurona z mapką i jakimś wnioskiem, na mapce zacznacza się gdzie się chce mieć skrzynkę, oni po jakimś czasie odsyłają grubą umowę na zrobienie skrzynki i tam jest mapka skąd będzie szedł prąd (czyli gdzie będzie stało trafo) i dopiero jak tą umowę podpiszesz, to oni zabierają się za robotę. być może masz już okolicy wyznaczoną miejscówkę na trafo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.11.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Niestety miejscówka na trafo nie jest wyznaczona, stąd te kurowody.Skrzynka będzie na domu wisiała, to w warunkach mamy określone. A do skrzynki kabel ze słupa. Taka sytuacja. A dziś po powrocie z pracy zastaliśmy jeziorko i plażę w jednym z pokoi. Taka sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 24.11.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Asiu mam nadzieję , że energetyka się spręży i szybko Wam podłączy prąd no i nie wstawi Ci na działkę tego trafoka. U mnie słup z napowietrzną linią w granicy blisko i nie będę tego widziała z okien. Gaz i woda też w granicy także nie będzie źle . Wszystko mam bardzo blisko tyle szczęścia, ale daleko do przekwalifikowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 24.11.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 A dziś po powrocie z pracy zastaliśmy jeziorko i plażę w jednym z pokoi. Taka sytuacja. O nie, co to się stało się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.11.2016 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Asiu mam nadzieję , że energetyka się spręży i szybko Wam podłączy prąd no i nie wstawi Ci na działkę tego trafoka. U mnie słup z napowietrzną linią w granicy blisko i nie będę tego widziała z okien. Gaz i woda też w granicy także nie będzie źle . Wszystko mam bardzo blisko tyle szczęścia, ale daleko do przekwalifikowania Oby! Jak na razie pan kierownik jest nieuchwytny, więc nie ma jak umówić się z nim na spotkanie. A czas leci... Danusiu, może przekwalifikują wcześniej, niż się spodziewasz? Życzę Ci tego z całego serca O nie, co to się stało się? Wujek męża pranie sobie zrobił. Bo to chodzi o obecny dom, nie budowę. Jeziorko to woda z pralki a plaża to odparowana woda z jakimś pyłem spomiędzy desek sufitowych i nie wiadomo czym jeszcze Uroki posiadania sąsiadów w tym samym budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 24.11.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 No to piękne pranie Słuchaj, kiedyś pisałaś, że poszukujesz do salonu w różnych formatach. Popatrz na te (usunę foty jak nie będziesz chciała): http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/IMG_4032.JPG http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/IMG_4033.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.11.2016 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Wow, gdzie fotografowałaś te płyteczki? Tu są nawet ze 3 kolory, które by do mojego kuchnio-salonu pasowały! Ciekawa jestem tego gresu na żywo Bardzo Ci dziękuję, że pamiętałaś o moich poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.11.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Matko w Max flizie w kąciku, gdzie mają wyprzedaże na jednej z ruchomych ścianek. Warto się tam chociaż przejść, dowiedzieć się jakie to płytki - jakiej firmy i kolekcji, bo na ich cenówkach nigdy nie jest to napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 25.11.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Matko, trzymam kciuki za brak trafo na działce. Mojemu kuzynowi tez wcisnęli , ale on nie mial wyjścia, pierwszy sie budował w swojej okolicy no i ma dzialke ponad 40 arów .rekompensata troszkę lepsza bo 2000 zł , niemniej i tak słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 06.12.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Hej Asiu! Decyzja w sprawie okien podjęta? Czy nadal dylematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.12.2016 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Cześć Sylwia Decyzja podjęta, zamawiam to co napisałam, zwłaszcza, że do końca grudnia jest dodatkowe 5% zniżki i zaczepy antywyważeniowe w standardzie. Poza tym to nic na budowie nie działamy. Ciemno i zimno. Czekamy na jakieś minimalne ocieplenie, żeby otwory okienne podmurować. Bloczki są podocinane, trzeba jeszcze je przykleić Czekamy także na odpowiedź z Tauronu - niestety nie było szans porozmawiać z panem kierownikiem, taki zajęty. A żeby nam później ktoś nie zarzucił bezczynności, to wystosowaliśmy pismo, że nie podpiszemy umowy, dopóki nie zostaną podane szczegóły i że nie może to mieć wpływu na termin przyłączenia nas do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 07.12.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Gratuluję decyzji w sprawie okien.U nas też zimno jak diabli i jeszcze śniegu na podwórku że ho ho.Widzę, że akcja pod kryptonimem Tauron trwa. Wierzę, że wszystko będzie ok.Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts