RemontujeSam 08.12.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Mam dylemat i nie wiem co zrobić. Chce się poradzić osób doświadczonych które mogą coś powiedzieć na ten temat. Mianowicie mam idealnie równa podłogę na odcinku 1,5 ( sprawdzana poziomicą 1,5 metra) i gdzie nie sprawdzę tam jest naprawdę równa powierzchnia tylko po skuciu starej powstały górki i gdzieniegdzie dołki. Nie są one większe niż 5-7mm. Moje pytanie czy równać masą samopoziomującą czy dać spokój i masą wyrównawczą, podrównać największe ubytki i już można kleić? Dołączam zdjęcie. Na posadzce będą kładzione płytki 15 x 90 cm imitujące panel drewniany. Nie ma ogrzewania podłogowego. bardzo proszę o Pomoc! P.S. Zdjęcie w załączniku! Edytowane 8 Grudnia 2014 przez RemontujeSam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RemontujeSam 08.12.2014 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Mam taki problem. W zakupionym mieszkaniu zastałem okna w następującym stanie (zdjęcia w załącznikach) Moje pytanie to jak teraz mogę uszczelnić okno lub jak zapobiec dalszemu postępowaniu? Można to zakryć silikonem, akrylem albo jakaś inna masą? Dać może ćwierćwałki? Jak zrobić żeby było dobrze i żeby pomieszczenia nie szpeciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 08.12.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Mam taki problem. W zakupionym mieszkaniu zastałem okna w następującym stanie (zdjęcia w załącznikach) Moje pytanie to jak teraz mogę uszczelnić okno lub jak zapobiec dalszemu postępowaniu? Można to zakryć silikonem, akrylem albo jakaś inna masą? Dać może ćwierćwałki? Jak zrobić żeby było dobrze i żeby pomieszczenia nie szpeciło. [ATTACH=CONFIG]293133[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]293134[/ATTACH] Ćwierćwałkiem to zrobisz z tego cepelie. Nie wiadomo co jest przyczyną, może być niesolidny montaż i osadzenie okna, ale mogło być to wykończone zwykłą szpachlą, która przy jakiś drobnych ruchach budynku od razu puściła. Na szybko akryl i acrylputzem wykończ na gładko albo samym putzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RemontujeSam 08.12.2014 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 A nie na szybko, że tak powiem to będzie ponowne osadzenie okna? A jak najlepiej ściągnąć szpachle z dookoła okna żeby nie uszkodzić ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.12.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Mam dylemat i nie wiem co zrobić. Chce się poradzić osób doświadczonych które mogą coś powiedzieć na ten temat. Mianowicie mam idealnie równa podłogę na odcinku 1,5 ( sprawdzana poziomicą 1,5 metra) i gdzie nie sprawdzę tam jest naprawdę równa powierzchnia tylko po skuciu starej powstały górki i gdzieniegdzie dołki. Nie są one większe niż 5-7mm. Moje pytanie czy równać masą samopoziomującą czy dać spokój i masą wyrównawczą, podrównać największe ubytki i już można kleić? Dołączam zdjęcie. Na posadzce będą kładzione płytki 15 x 90 cm imitujące panel drewniany. Nie ma ogrzewania podłogowego. bardzo proszę o Pomoc! P.S. Zdjęcie w załączniku! To co widać na zdjęciu , to pozostałości kleju do płytek . Najpierw sprawdź , czy trzyma sie mocno podłoża . Później możesz równać klejem do płytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RemontujeSam 08.12.2014 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Trzymam się dosyć dobrze podłoża tylko będę jeszcze kładł na to mate wygluszajaca pod ceramikę i to wyrównać klejem pod mate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts