katarzyna_m 08.12.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Mam działkę rolno-budowlaną. Rolnych mam 9 arów. Czytam, szukam informacji czy i co mogę na tych 9 arach postawić i cały czas nie mam jasności. Interesuje mne przede wszystkim wiata ogniskowa. Mogę na podstaiwe pozwolenia na budowę wybudować tam wiatę czy nie mogę? A jak mogę to do 25m2 czy do 35 (gdzieś widziałam, że na wsi większa powierzchnia przysługuje bez pozwolenia)? Gdzie nie zajrzę tam widzę co innego. Jestem na etapie planowania ogrodu i chciałabym takie rzeczy wiedzieć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajewiczka 31.12.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Faktycznie w tych przepisach trudno się połapać. A w takiej sytuacji najlepiej zasięgnąć języka u źródła, czyli zadzwonić do urzędu gminy. Wtedy będziesz mieć pewność i nie narobisz sobie problemu Wszystko zależy przede wszystkim od tego czy jest tam miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts