sajmek 09.12.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Witam Jak zwykle proszę o pomoc i wsparcie doświadczonych użytkowników. Jestem na etapie przyłączania wody oraz prądu - mam problem z obydwoma Zdecydowanie wolałbym przyłączyć się drogą podziemną - taniej, bardziej estetycznie. Wiem już, że nie mogę zrobić wody i prądu jednym wykopem - jeden pod drugim w odpowiedniej odległości. Wykopy muszą być wykonane obok siebie w odległości co najmniej 1,5m (tak się dowiedziałem). Ale ciągle nurtuje mnie sama kwestia przyłączenia. Zanim przejdę do krótkiego opisu i pytań, załączam mapę z kilkoma wskazówkami. i teraz pytanie: Woda: Poprosić wodociągi tylko o przyłączenie za przystankiem i zrobić sobie przekop do działki? (taniej?) Czy lepiej poprosić wodociągi o zrobienie przyłącza dopiero w granicy działki, czyli kazać im przejść przez służebność? Prąd: Tauron musi się przewiesić przez drogę - i to samo: zrobić przyłączenie za przystankiem i resztę samemu pociagnąć służebnością do działki pod ziemią? Czy lepiej poprosić ich o postawienie słupa (1) za przystankiem i kolejnego słupa (2) przy działce i dopiero stamtąd robić samemu? Kompletnie nie wiem co będzie bardziej korzystne. A jednocześnie zastanawiam sie, czy jest sens robienia przyłączy za przystankiem, gdzie nie będzie łątwego dostępu, a niewiadomo co za kilka lat z tą służebnością? I czy nikt mi się tam nie "wbije" na darmowy prąd i wodę Z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts