Luśka 17.04.2002 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 Natura ludzka potrafi to że jest "dobrze" ocenić tylko porównując z "lepiej" lub "gorzej" w odniesieniu do czegoś (lub kogoś). I bardzo dobrze, że wciąż się czegoś lepszego szuka, bo inaczej maluch byłby tak samo dobry jak mercedes: oba mają 4 koła, kierownicę i jeżdżą... Seria Kristen Lagatree o F-S jest do przetrawienia, ale też w euforię wpadać nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 17.04.2002 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 F-S.Kiedyś ktoś mądry powiedział, żeby jeść to co rośnie w okolicy albo żyje w okolicy.Parafrazując.... Polacy żyją na obecnych ziemiach (począwszy od plemion...) od ponad tysiąca lat i się jakoś korzystnie i szczęsliwie mnożąbez F-S. Dzisiaj jest moda na F-S jutro będzie na P-I (Polar-Ogloo) a pojutrze....Jedyna zasada F-S, która jest uniwersalna i wszechobecna to ta, że "jak Ci się dobrze wiedzie to NIC NIE ZMIENIAJ !!!""Miłuj bliźniego swego jak siebie samego" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2002 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2002 - Ale przecież i tak amerykańscy naukowcy są najmądrzejsi [ Ta wiadomość była edytowana przez: Plumin dnia 2003-01-24 15:22 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 20.04.2002 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 uniwersalizm ów polega na tym ,że w poradnikach twierdzą że dobry pokój to np okrągły ,że ludzie gromadzili się wokół ogniska wkoło a nie np w kwadrat z tąd twierdzenie że w takim pomieszczeniu jest lepiej .według mnie powodem gromadzenia się wkoło jest akurat fizyka tzn ciepło rozchodzi się promieniście z jednakowym natężeniem i gdzieś się przy ognisku da usiąść a gdzieś nie.Dlatego myślę podobnie jest w Chinach czy Bośni czy....Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 20.04.2002 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Są prawdy bardziej i mniej uniwersalne...Nawet w Chinach inne Feng-Shui jest na wybrzeżu a inne w Tybecie. Przepraszam, jeśli byłem bardzo skrajny (pod wpływem emocjonalnym).Smiem twierdzić, że uniwersalne zasady są obecne w takiej czy innej formie lokalnie a te lokalne są LOKALNE i już. Może powinno sie pamiętać o tym, że otoczaki w fundamencie poprawiają energię domu; o tym że dobrze wybudować dom tam gdzie lubią spać owce albo psy; o tym, że towarzystwo bocianów dobrze wróży: o tym, że kasztany sprzyjają szczęściu i o wielu innycj ludowych mądrościach nigdy nie ujetych w jednolity sbiór zasad i nienazwany.Może bez sensu ? A może po analizie podobny do F-S ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2002 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Otoczaki w fundamencie odpowiednio ułożone spełniają rolę ekranu radiestezyjnego(podobnie jak kasztany) .Zachowanie Psów i Owiec oraz obecność Bocianów może nam pomóc w lokalizacji niebezpiecznych promieniowań geopatycznych lub wskazują o ich braku (bociany) .Wszystko to obejmuje nauka zwana Radiestezją, która także jest jednym z ważniejszych elementów Feng-Shui, o czym niektórzy zapominają koncentrując się na dzwoneczkach i figurkach.Natomiast okrągłe pokoje są odpowiednie, ale nie w domu mieszkalnym.Plumin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2002 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 a co to są otoczaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2002 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 On 2002-04-29 21:24, Anonymous wrote: a co to są otoczaki?? Otoczaki, kamienie o mniej lub bardziej zaokrąglonym kształcie, występują najczęściej w łożyskach potoków górskich. On 2002-04-29 20:33, Plumin Otoczaki w fundamencie odpowiednio ułożone spełniają rolę ekranu radiestezyjnego(podobnie jak kasztany) Plumin - sorry mała uwaga : otoczaki są lepsze od kasztanów bo te ostatnie po pewnym czasie przenergetyzowuja się i działają odwrotne. Otoczaki posiadają stałą polaryzację (J. Woźniak "Nowoczesna radiestezja") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2002 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 [ Ta wiadomość była edytowana przez: Plumin dnia 2003-01-24 15:20 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 02.05.2002 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Przywiozłam sobie kiedyś ze 3 kilo przepięknych otoczaków z Krety. Ze 2 kilo mogę poświęcić na fundamenty. Tylko jak poznam, którą stroną mam je poukładać? Czy są sposoby, żeby to samemu ocenić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2002 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 On 2002-05-02 20:20, Luśka wrote: Czy są sposoby, żeby to samemu ocenić? Są - możesz posłużyć sie np. wahadełkiem (o ile masz wysoką sprawdzalność swoich wyników... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2002 kamień w wodę [ Ta wiadomość była edytowana przez: Plumin dnia 2003-01-24 15:21 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.05.2002 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2002 Lalkami się już niestety nie bawię, więc chyba sobie odpuszczę te otoczaki. Ale dzięki za wyjaśnienia; zawsze to pouczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2002 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Wracając do projektów z "Dobrym Feng-Shui" chciałbym je przedstawić według swojej interpretacji (oczywiście nie uwzględniłem potrzeb określonych mieszkańców tylko podstawowe zasady) .D09 Dom na 102:- brak strefy małżeństwa(np.kłopoty w związkach) i części strefy sławy- przedsionek i układ drzwi odpychają Chi- strefa rodziny w części znajduje się w łazience- sypialnia III narażona na zatrutą strzałę+okno na przeciwko drzwi- sypialnia I w potrzasku dwóch łazienek- kuchenka (ogień) znajduje się w strefie kariery(woda)Dwie pierwsze wady dyskfalifikują ten projekt. D49 Dom z kominkami:-przedsionek i układ drzwi odpychają Chi-kominki(ogień) w strefie dzieci(metal)-osoba stojąca w kuchni przy zlewozmywaku narażona na zatrutą strzałę-sypialnia III narażona na zatrutą strzałę-wc sąsiaduje niekorzystnie z kuchnią-w sypialni I okno na przeciw drzwi.Większość wad do likwidacji w fazie projektu, ale czy warto?c.d.n.Plumin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2002 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 a czym ta strzała jest zatruta ?? w mojej okolicy nie mieszkaja indianie tylko poczciwi mazowszanie a jak ktoś ma anioła stróża na etacie?? ja mam takowego i fajnie nam sie współpracuje-bedzie ok. 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 26.06.2002 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Ja widzę, że też nie do końca przemyślałem koncepcję swojego domu. On mnie nie zabezpiecza przed wpadaniem zatrutych strzał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2002 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Plumin dnia 2002-07-13 20:58 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 27.06.2002 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Ja słyszałam, że jak się ma pochyły sufit w sypialni, to podobno bardzo źle dla związku. Plumin, po ilu latach to wychodzi? I można jakoś temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2002 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Plumin dnia 2002-07-13 20:56 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2002 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Pluminie,jestem dzieckiem mamy i taty. Muratora nie było jeszcze na swiecie jak ja już na nim zawitałam.Czy mozesz sobie darować osobiste wycieczki??Bo nie chciałabym napisac jak Ty piszesz.Choc przyrownanie do dziecka nie jest obelga a wrecz zaszczytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts