cypriankoch 09.12.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Witam, wszystkich.Mam problem. Od jakiegoś czasu nie mogę sobie poradzić z dymem, który wydobywa mi się z pieca, gdy podkładam drewno lub jak drzwiczki sa na dole otwarte, to dym ciągle wydostaje się górnymi drzwiczkami do mieszkania. Mieszkam w bloku, na 2 pietrze i mam piec w domu. Wyczyściłem komin cały, uszczelniłem w piwnicy drzwiczki, od czyszczenia przewodu kominowego i nic. Mam stary piec wiec nie wiem, co w ogole z nim robic. Odkreciłem tylnią klapkę, gdzie się go czysci, wyczysciłem wszystko i to samo. Zauwazyłem lecz, ze na tyniej klapie nie ma zadnego uszczelnienia, choc nigdy nie było pewnie i w piecu paliło się bardzo dobrze. Pomózcie, bo już nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 10.12.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Zdjęcia kotła w środku i po zewnątrz mile widziane. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez gersik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 10.12.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Witam, wszystkich. Mam problem. Od jakiegoś czasu nie mogę sobie poradzić z dymem, który wydobywa mi się z pieca, gdy podkładam drewno lub jak drzwiczki sa na dole otwarte, to dym ciągle wydostaje się górnymi drzwiczkami do mieszkania. Mieszkam w bloku, na 2 pietrze i mam piec w domu. Wyczyściłem komin cały, uszczelniłem w piwnicy drzwiczki, od czyszczenia przewodu kominowego i nic. Mam stary piec wiec nie wiem, co w ogole z nim robic. Odkreciłem tylnią klapkę, gdzie się go czysci, wyczysciłem wszystko i to samo. Zauwazyłem lecz, ze na tyniej klapie nie ma zadnego uszczelnienia, choc nigdy nie było pewnie i w piecu paliło się bardzo dobrze. Pomózcie, bo już nie wiem co robić. To piec kaflowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.12.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 uchyl okno podczas podkładania. Powinno pomóc o ile w samym piecu nie ma jakiś błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 11.12.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Witam, wszystkich. Mam problem. Od jakiegoś czasu nie mogę sobie poradzić z dymem, który wydobywa mi się z pieca .... Coś musiało się zmienić, że ,,od jakiegoś czasu" masz problem. Zastanów się, co się zmieniło? Opał? Sposób palenia? Lewe powietrze w kotle (piecu?) Dziura w kominie? Może zatkana wentylacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts