Romanzamach 10.12.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Dzień dobry. Biorę się za kładzenie nowych kafli po skuciu kafli na przedpokoju wszystko pięknie zeszło razem z klejem po skuciu w kuchni kafelki zeszły elegancko, ale klej został. Teraz pytanie czy koniecznie muszę ten klej skuć ? Będzie taki syf w mieszkaniu, że masakra. Czy istnieje może jakiś sposób ? Myślałem, aby np ponacinać ten klej stary zagruntować podłogę i później po prostu kłaść klej więcej tam gdzie się dziurki porobiły i już. Będzie to trzymać ? Mieszkanie w bloku. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 27.12.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Jeżeli się trzyma (zrób próbę na odkuwanie) to zagruntuj, jak piszesz i kładź na to. Wiele technik montażu glazury opiera się na położeniu na istniejącą już pierwsza warstwę grzebieniową (np. na elewacji). Chociaż ja sfrezowałbym wszystko (mam narzędzia to łatwo mi mówić ) żeby nie podnosić poziomu i położył na nowy klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freddy9 02.01.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Też bym nie ryzykował skuwania kleju skoro tak mocno się trzyma. Najlepiej dobrze odkurzyć, zagruntować i kleić na to co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts