maciejtoya 12.12.2014 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Witam, Murarze nie wymurowali mi ostatniego bloczka pod otwory okienne. Okna mają zaczynać się od poziomu gotowej podłogi. Murarz mówi, że pod oknem powinna być wylewka a nie bloczek, zeby wszedzie był jednakowy poziom oraz mówi, że jak wymuruje bloczek i osadzą mi okna to potem wylewki mogą wyjść powyżej albo poniżej. Podobną sytuację mam na poddaszu a tam mam okna balkonkowe. Jak to rozwiązać, żeby uniknąć późniejszych problemów ? Dodam, że w pierwszej kolejności chciałbym montować okna a pozniej wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 15.12.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Jak masz idealnie równo to pewnie że rób tą podmóruwke, jak nie masz to najpierw trzeba poziomy nanieść i potem robić podmurówke. Żeby sie nie okazało że jedno okna balkonowe masz na równo z wylewką a 10 metrów dalej na innym końcu budynku 2cm wyżej/niżej. Ale przed wylewkami to zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuzi 04.01.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 witam Podepnę się pod temat ile musze mieć wyżej okna założone ? przed wylewkami ociepleniem (styropian) dodam że podłoga strop nie jest za równa 2-3cm różnicy w niektórych miejscach ? 20 cm wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts