czarn-y 12.12.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Witam, Będę zakładał tymczasowe drzwi wejściowe w domu jednorodzinnym. Drzwi mam, tylko muszę zmontować ościeżnicę z grubszych desek. Deski dość szerokie ok. 20cm. Jak wygląda sprawa przy tynkowaniu? Czy drzwi będę musiał zdemontować, żeby tynkarze mogli obrobić szpalety? Może zwęzić deski przeznaczone na ościeżnice, jak tak to do jakiej szerokości optymalnie? Jak Wy poradziliście sobie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 13.12.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Witam, Będę zakładał tymczasowe drzwi wejściowe w domu jednorodzinnym. Drzwi mam, tylko muszę zmontować ościeżnicę z grubszych desek. Deski dość szerokie ok. 20cm. Jak wygląda sprawa przy tynkowaniu? Czy drzwi będę musiał zdemontować, żeby tynkarze mogli obrobić szpalety? Może zwęzić deski przeznaczone na ościeżnice, jak tak to do jakiej szerokości optymalnie? Jak Wy poradziliście sobie w tej kwestii? ja drzwi tymczasowe zbilem z desek i przykrecilem je na kolki na zawiasach na zewnatrz sciany, kolki rozwiercilem zeby nikt nie odkrecil. jezeli drzwi docelowe masz otwierane do srodka to szpalety nie robi tynkarz tylko ten co elewacje, tak jak u mnie to bylo. a jezeli masz otwierane na zewnatrz to bym najpierw zalozyl drzwi i zeby tynkarze obrobili na gotowo. u mnie przed tynkowaniem byly zalozone wszystkie okna i parapety i wszystko mi zrobil juz na gotowk pod malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts