agatah 03.02.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Agatah gdzie kupiłaś stół z krzesłami za 1800zL Za tyle to ja widziałam jedynie stół, który nie wyglądał jakby miał się zaraz rozkleić, a gdzie jescze 6 krzeseł Stół Bjursta 600 zł plus krzesła "Eames" po 200 zł za szt. Teraz można i taniej - stół 500 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80116266/ plus krzesła zdaje się po dużo mniej niż 200. Oczywiście jeśli ktoś chce stół z litego drewna to będzie dużo droższy, ale mnie nie zależało póki co. Z Bjursty jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek82 04.02.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Wow, rzeczywiście cena imponująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 26.02.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Stół Bjursta 600 zł plus krzesła "Eames" po 200 zł za szt. Teraz można i taniej - stół 500 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80116266/ plus krzesła zdaje się po dużo mniej niż 200. Oczywiście jeśli ktoś chce stół z litego drewna to będzie dużo droższy, ale mnie nie zależało póki co. Z Bjursty jestem bardzo zadowolona w BRW jest za 400 zł rozkładany na 6 osób a krzesła po 199 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 26.02.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 w BRW jest za 400 zł rozkładany na 6 osób a krzesła po 199 zł Te z BRW to na krócej wystarczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 26.02.2015 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Te z BRW to na krócej wystarczają Nie koniecznie, wszystko zależy jak jest używane i do czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 26.02.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Nie koniecznie, wszystko zależy jak jest używane i do czego a to nie służą każdemu do tego samego, że jedzenie i takie tam Jak tam postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 27.02.2015 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Czekam na Dodatkowy kredyt dalej bo tak się niestety schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Potocka 05.03.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 06.01.2016 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Witam Wszystkich Po 11-sto miesięcznej przerwie. Sporo się zmieniło u mnie od tego czasu mieszkanie jest w 95% wykończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 06.01.2016 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Poniżej przedstawie Wam zdjęcia pomieszczeń Sypialnia Sypialnia jak na razie nie jest w pełni wykończona jest tylko: Biurko Komputerowe Malm IKEA Szafa Jysk Rolety Wykładzina Dywanowa BOHEMIA PLUS 3M 820 Panele Podłogowe 6MM AC3 Jak trafi się gotówka to całkowicie przebudujemy sypialnie, na pewno zaprosimy do współpracy dekoratora. Jest kilka ciekawych pomysłów który na tym forum nam przedstawiliście Edytowane 6 Stycznia 2016 przez jjaneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 06.01.2016 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Łazienka - Jest W pełni Wykończona. Jedyną rzeczą jako jeszcze zrobimy to zainstalowanie wyciągu automatycznego dla pary wodnej, a w przyszłości wymiana kabiny prysznicowej na 80X100 nie ma teraz dla niej miejsca, ale wiem co zrobić aby było miejsce i zostanie ona tam gdzie jest. Kabina Prysznicowa Radaway Premium Plus E 80x90 Płytki Paradyż Acapulco Blue 25x40 Płytki Paradyż Acapulco Bianco 25x40 Płytki Paradyz Bianco 40x40 Stelaż WC GEBERIT Miska WC CERSANIT FACILE Deska WC CERSANIT FACILE Bateria Łazienkowa do Umywalki MADERA Umywalka nablatowa Rosa Pralka SAMSUNG WF1702WCC/XEO ECO Meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 06.01.2016 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Korytarz Tutaj się troszkę wkopałem z meblami, jest wykończony ale z biegiem czasu wydaje mi się ze nie przemyślałem zbyt dobrze tego. Zwłaszcza z szafą uważam teraz że powinna być narożna z drzwiczkami półokrągłymi, a między sufitem a ścianą półeczki na książki oraz dołożył bym może jeszcze tapetę, lub cegiełki gipsowe. Pola i tak tu do popisu nie ma gdyż jest on bardzo mały. Płytki Tubędzin 45x45 wzór chyba Exotic - dałem za nie grosze w przeciwieństwie ile kosztują normalnie (miały skazę we wzorze która aż tak nie jest widoczna) Meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 06.01.2016 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Salon Chyba Jeden z moich najlepszych pomysłów nie licząc kuchni, karton gips prostokątny z nie zamkniętym sufitem, w nim 10x żarówki LED a nad nimi Podświetlanie Listwami Ledowymi RGB. Tutaj mogli byśmy poprosić dekoratora jak dołożyć szafki itp aby nie stracić tego wszechstronnego wnętrza. Za jakiś czas na pewno na ścianie z tv damy kamień dekoracyjny gipsowy. Wkopaliśmy się z plisami z casto gdyż przy złożeniu się często zawijały i była ogólnie z nimi udręka, myślałem ze winą były sznurki naciągające! jak skróciłem jedną stronę sznurka, to już nie dało się go naciągnąć, aby to naprawić trzeba by było kupić nowy sznurek i poprzeciągać go w całych plisach. Jak ktoś ma dzieci to trzeba uważać aby nie przecięło tego sznurka, bo później ich nie rozłożycie dobrze. Więc założyliśmy karnisze i firanki z zasłonkami i jest ok. Z czasem dołożymy rolety. Taśma LED RGB 300 Diod 5 Metrów 72W - 20M Zasilacz Modułowy LED Mean Well 240W Wzmacniacz do Kontrolera RGB Panele Podłogowe Kronopol Platan Impresja AC5 Stół Rozkładany + 6 Krzeseł Narożnik Półka Ścienna Lack IKEA nad grzejnikiem Telewizor SAMSUNG LED UE40H6270 Uchwyt do Telewizora Soundbar SAMSUNG HW-F450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 06.01.2016 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Kuchnia Kuchnia Bardzo nam się podoba Kolor POPIEL pasuje do wszystkiego, tego pomieszczenia na pewno nie zmienimy i będzie nam służyć długi długi czas nasza wspólna najlepsza inwestycja jak do tej pory. Lodówka BEKO CN 148231 X A++ Pralka SAMSUNG WF1702WCC/XEO ECO Indukcja Bosch PIE611F17E Mikser BOSCH MFQ 364 Czajnik BOSCH TWK 6001 Blender BOSCH MSM 6700 PIEKARNIK BOSCH HBN 231E1L ZMYWARKA BOSCH SPV 50EOOEU OKAP SAMSUNG S3 PLUS HB6247SX Terakota Woodhewen Bianco Rozeta 40x40 Glazura Reflection Grys 30x60 Meble POPIEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 06.01.2016 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Dodaje cały kosztorys z cenami itp do tej pory ile wydałem na całe mieszkanie w exel spakowałem ten plik w archiwum 7zip Hasło: muratordom http://chomikuj.pl/j.janeczek/Dokumenty/Poniesione+Koszty+Mieszkania+40*2c4m2+jjaneczek+Forum+MuratorDom,5161950230.7z(archive) Tak więc do tej pory wydałem: MIESZKANIE 40,4m2 - 145*000,00 złWYKOŃCZENIE - 18*742,70 złNOTARIUSZ - 1*968,89 złAGD, RTV, MEBLE - 26*609,92 zł - umeblowanie przekroczone, gdyż wpadła dodatkowa gotówka, więc można było sobie pozwolić na więcej SUMA ŁĄCZNA - 192*321,51 zł Więc na końcu drogi, kwota wydaje się kolosalna jak podliczymy każdą złotówkę. W kosztorysie powyżej jest właśnie opisana każda złotówka jaka została przeznaczona na to mieszkanie.Odeszło mi sporo kasy za wykończenie bo 80% Robiłem to z Ojcem budowlańcem więc na dobrą sprawę połowa kosztów odeszła.... Edytowane 6 Stycznia 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts