jjaneczek 19.01.2015 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 wcale nie musi być drogo - można takie meble wykonać samemu w całości (wiadomo inna jakość-ale coś za coś)... albo - jeśli wymiary podpasują - kupić gotowe elementy i poskładać razem no ale czekamy na głownego zainteresowanego niech się wypowie Powiem Szczerze ze takie rozwiązanie mnie nie przekonuje osobiście, pewnie ze praktyczne nie zaprzeczam ale jednak mnie to odstrasza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 19.01.2015 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jjaneczek, ciężko jest się sugerować tym co piszą ludzie na forum. Ktoś napisze, że wydał na kuchnie 17 czy 20 tysięcy złotych, bo tyle kosztują systemy itd. Ale przy projektowaniu kuchni nie zadał sobie pytania czy te kosze cargo itd przydają się w codziennym użytkowaniu, czy tylko jak przychodzą znajomi żeby pokazać "jak fajnie mi to wyjeżdża" tak samo 100mb oświetlenia led w kuchni przy cokołach, między szafkami i nad górnymi szafkami. Ktoś taki powie Ci, że sufity podwieszane to kicz Następna rzecz telewizor 4K UHD 3D smart tv sterowane głosem i nie wspomnę czym innym za 5 tysięcy. Warto zapytać takich ludzi ile w ostatnim roku obejrzeli filmów w 3D czy bagatela w jakości 4K. Z doświadczenia wiem, że wszystko da się zrobić w granicach zdrowego rozsądku, zastanawiając się przede wszystkim czy wydawanie pieniędzy ma sens. Trafiłeś w sedno sprawy, ludzie dają się manipulować reklamą czy kupują z zazdrości. Lecz z biegiem czasu uświadamiają sobie po co mi to było. Ja się bardzo interesuje technologią ale TV4K jak dla mnie to jeszcze za wcześnie na razie sygnał emitowany w telewizji to HD czyli 720p za 2 czy 3 lata wejdzie do telewizji standard Full HD 1080p a 4K dopiero po 2020. Ja kupiłem sobie TV 40 cali ma wszystko co powinien 3D itp. Po co większy taki jest w sam raz do mojego salonu za 1899 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jjaneczek - meble wybrałeś fajne, wydają się być w jasnym kolorze - ale nie ustawisz z przerwą przy biurku. Policz sobie. Jeśli dosuniesz do biurka, to przy ramie łóżka 165cm (tyle potrzebujesz minimum pod materac 160) zostanie przy szafie 53cm.Komoda ma szerokość 113 - między łóżkiem a komodą zostaje 7cm!! Komodę obróć plecami na okno, inaczej nie przejdziesz (chyba, że po łóżku;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.01.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) 270 cm: ŁÓŻKO + KOMODA =248 czyli 22cm przejścia do biurka i okna 402 cm: SZAFA +ŁÓŻKO+BIURKO = 349 - masz 53 cm między łóżkiem a szafą; jeśli fronty będą przesuwne, to ok, ale jeśli uchylne, to nie otworzysz szafy Ergonomia wnętrza - fatalna; jak w mieszkaniu na wynajem studentom EDIT: czeski błąd przy wymiarach Edytowane 19 Stycznia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 19.01.2015 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ergonomia wnętrza - fatalna; jak w mieszkaniu na wynajem studentom Zobaczę efekt końcowy, dopiero będę mógł coś powiedzieć... Na pewno łóżko to nie jest na długi czas max do 3 lat lub wcześniej później zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 19.01.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 JJaneczek jesteś praworęczny czy leworęczny, jeśli można zapytać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 19.01.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jjaneczek jesteś praworęczny czy leworęczny, jeśli można zapytać.... prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 270 cm: ŁÓŻKO + KOMODA =248 czyli 22cm przejścia do biurka i okna 420 cm: SZAFA +ŁÓŻKO+BIURKO = 349 - masz 70 cm między łóżkiem a szafą; jeśli fronty będą przesuwne, to ok, ale jeśli uchylne, to nie otworzysz szafy Ergonomia wnętrza - fatalna; jak w mieszkaniu na wynajem studentom joliska - pokój ma 402, a nie 420 masz rację - ergonomia i jakikolwiek ład tego niewielkiego pokoju prysł jak bańka mydlana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 19.01.2015 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 mimo wszystko da się coś wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.01.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Uparty jesteś... Na takim metrażu da się zrobic fajną, funkcjonalną sypialnię (mówię, bo mam), ale trzeba z czegoś zrezygnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.01.2015 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 prawo Skoro jjaneczek jest praworęczny to światło na biurko powinno padać z lewej strony. Jjaneczek domaga się biurka,a to znaczy, że sporo przy nim pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 20.01.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Masz rację Sylw. ale jjaneczek sam sobie ustawił biurko ze światłem z prawej strony:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 20.01.2015 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Skoro jjaneczek jest praworęczny to światło na biurko powinno padać z lewej strony. Jjaneczek domaga się biurka,a to znaczy, że sporo przy nim pracuje. W domu rodzinnym w pokoju Miałem okno tak samo jak tu czyli z prawej strony, jest to dla mnie bardzo wygodne bo mi światło dzienne dobrze doświetlało biurko, a fakt dużo pracuje przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 20.01.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 jjaneczek - ale pisząc prawą ręką sam sobie to światło zasłaniasz:rolleyes:...właśnie ręką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 20.01.2015 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Do koloru ścian nie czuję mebli dębowych, będzie pomarańczarnia. Masz fajne panele, fajny kolorystycznie salon. Może pójść w umeblowanie jasne (klon/jesion/biel/popiel) albo bardzo ciemne? Coraz Bardziej przekonuje się do Mebli Koloru Białego a zasugerowałem się twoim pomysłem oraz grzejnikiem w sypialni który jest właśnie biały i całkiem to dobrze wygląda z kolorem który jest na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 20.01.2015 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 jjaneczek - ale pisząc prawą ręką sam sobie to światło zasłaniasz:rolleyes:...właśnie ręką! Może, nigdy nie było to dla mnie jakoś zauważalne i podkreślam zrobiłem miejsce na biurko z przyzwyczajenia i wygody dla mnie[...] Ale dzięki za porady każda się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.01.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mam obawy, czy jakikolwiek kolor zagra w tym wnętrzu... Masz wściekły pomarańcz ścian, ciepły brąz podłogi (dlaczego nie zrobiłeś takiej podłogi jak w pokoju obok?), ciepły inny brąz drzwi... Czarne lub białe meble pod warunkiem przykrycia podłogi jednolitą, zimną w odcieniu (prawie) białą wykładziną... I rygor w kolorystyce pozostałych elementów wystroju (pościel, narzuta, krzesło itd.) - jesteś na to gotowy? http://media.rightmove.co.uk/81k/80392/24639750/80392_The_Highgrove_1_1_IMG_17_0000.jpg http://www.digsdigs.com/photos/orange-accents-in-bedrooms-53-554x301.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 20.01.2015 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Na Panele pójdzie wykładzina dywanowa, panele kupiłem najtańsze jakie były i zbytnio nie zależało mi na kolorze (porostu kupiłem byle jakie bo tanie). zależało mi na dobrej izolacji podłogi w sypialni i tyle. Panele Były po 9,99 za M2Wykładzinę kupie w konforcie. Ale na pewno jasną bo od początku taką chciałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.01.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Masz rację Sylw. ale jjaneczek sam sobie ustawił biurko ze światłem z prawej strony:rolleyes: Masz rację ana, jjaneczek sam się domaga niekomfortowego miejsca do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 20.01.2015 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Myślałem o Tej wykładzinie http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=4004059&_CheckSum=-323221530http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/bohemia-321389 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts