Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umeblowanie budżet 20 000

jjaneczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tonacja ok, ale szukaj jednolitej :yes: Choćby w tym stylu:

TUNDRA:

http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=4067116&_CheckSum=-1579892661

jjaneczek - najważniejsze, żeby Tobie przy biurku było wygodnie:)

Co do wykładziny - jednolita bezpieczniejsza (a nuż trafisz łóżko z zagłówkiem pikowanym, listewkowym, albo innym). Przy wykładzinie wytłaczanej już musisz być konsekwentny w jednolitości pozostałych rozwiązań.

Białe meble będą wyglądać bardzo ładnie - wyeksponujesz też energetyczny pomarańcz! Będzie ok:)

Dlaczego uważacie ze nie komfortowe, ja w takich warunkach pracowałem przez wiele lat i nie czułem jakiegoś dyskomfortu z tego powodu...

więc dziwie się ze tak to odbieracie....

Wiesz, człowiek do wszystkiego się przyzwyczaja.

Odbieramy to tak a nie inaczej gdyż nie podważamy praw fizyki. Światło naturalne jest najzdrowsze dla oczu.

A lampkę na biurku masz po której stronie? Też po prawej? Jeżeli po lewej to dlaczego tam? Gdyż jest różnica w oświetleniu, prawda? A że nie widać tak różnicy jak w przypadku światła okna to nie znaczy, że jest optymalne rozwiązanie.

Edytowane przez Sylw.

Ja bym poszła w tej sypialni w czarne meble :) a ten pomarańcz to taki rażący jest na żywo czy to tylko tak na zdjęciu wygląda? No i dalej Ci kibicuję :) Pisząc to tak spojrzałam na prawo na moje meble kuchenne za 3tys złotych i na wprost na mój narożnik za 2400zł. Ja dalej jestem zdania, że nigdy w zyciu bym nie wywaliła ponad 15tys na samą kuchnię.

Nie czytałam zbyt dokładnie całej dyskusji ale może takie ustawienie w sypialni przypadnie Ci do gustu. Po obu stronach łóżka(ok.160cm) szafy 80cm, w kącie głęboka i wysoka szafka 60cm z półkami na segregatory a w roli biurka blat na całą ścianę z oknem. Kolorystyka na wizualce przypadkowa.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3226b5bc5c83.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f4c59953bd3.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7794a5acbda9.jpg

Pokój bardzo fajny- sama mogłabym mieć taki:) Jjaneczek napisał wcześniej:

"Jedyne czego jestem pewien i na pewno miejsca nie zmieni to biurko dlatego że jest zrobiony kanał na kable w ścianie w rogu specjalnie dla podwieszenia tv. "

Ciekawe co zrobi jjaneczek, skoro w miejscu gniazdka są tam gdzie regał i szafa.Jest na to jakiś elegancki sposób?

Pokój fajny:)

jjaneczek - już wcześniej Cię pytałam - jeśli kable tv są na ścianie z węzgłowiem łóżka - to gdzie ma być tv? Też na tej ścianie? Nad biurkiem, a tyłem do leżących na łóżku? Czy na ścianie z oknem, w rogu i wtedy oglądamy leżąc na boczku?;)

Nie czytałam zbyt dokładnie całej dyskusji ale może takie ustawienie w sypialni przypadnie Ci do gustu. Po obu stronach łóżka(ok.160cm) szafy 80cm, w kącie głęboka i wysoka szafka 60cm z półkami na segregatory a w roli biurka blat na całą ścianę z oknem. Kolorystyka na wizualce przypadkowa.

Ten Projekt mi się spodobał jak przedstawiłaś to na projekcie, tylko ze w miejscu tego biurka pod oknem jest kaloryfer i pytanie teraz czy on w jakiś sposób nie będzie przeszkadzał (bo czytałem wiele opinii ze kaloryfer nie powinien być zasłonięty)

Pokój fajny:)

jjaneczek - już wcześniej Cię pytałam - jeśli kable tv są na ścianie z węzgłowiem łóżka - to gdzie ma być tv? Też na tej ścianie? Nad biurkiem, a tyłem do leżących na łóżku? Czy na ścianie z oknem, w rogu i wtedy oglądamy leżąc na boczku?;)

Dokładnie chodzi tylko o Monitor Komputera 24 cali, ale przy takiej konfiguracji, spokojnie mógłby się znaleźć na którymś rogu biurka tak jak na projekcie "alicyja".

osobiście bym tu nie stawiała, bo będzie to zawalidroga - nawet płytka zajmie 35cm, to mało zostaje na przejście :(

komoda mogłaby stać pod biurkiem tu gdzie szafka, albo rolę komody by spełniały szafki nad łóżkiem

możesz dać łóżko z szufladami - to też dodatkowy schowek np na zapasową pościel