ana289 23.01.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Moim zdaniem możesz dać biurko przy grzejniku, nawet nie dosuwając całkowicie do ściany (a możliwe, że blat biurka nie będzie wyższy niż grzejnik - musisz pomierzyć.Jak nie, to będzie tam szczelina - małych dzieci chyba nie masz, więc Ci kredek nikt za biurko wrzucał nie będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 23.01.2015 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ale na przykład gdyby dać komodę 40 cm to zostało by 30 cm przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 jjaneczek - dlaczego masz taką potrzebę zagracenia sypialni? Już i tak nadprogramowo jest biurko (przecież sypialnia nie jest duża). Komoda może być pod biurkiem - wspierać blat z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 23.01.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 jjaneczek - postaw sobie taboret w odległości 30cm od jakiejś komody albo szafki i spróbuj przejść pomiędzy nimi - da się raczej tylko bokiem, szorując tyłkiem albo brzuchem po komodzie. Poza tym jak w tej przestrzeni 30cm chcesz wysuwać szuflady o głębokości ok.40cm? Możesz poszukać szafy, która w dolnej części będzie miała ze dwie, trzy szuflady a wyżej półki albo drążek na wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 23.01.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 jjaneczek taki uparty i nie da się prawie do niczego przekonać (a rady całkiem słuszne), że aż się dziwię, że ten wątek cieszy się aż takim powodzeniem, a wszyscy chcą jjaneczka na siłę uszczęśliwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 haha, bo każdy wierzy, że się jednak jjaneczek opamięta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 23.01.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ana289, pewnie tak a swoją drogą dobra metoda jjaneczka, bo tyle dobrych rad dostał, a jeszcze mu mało i dopomina się o "fachowca" od kaloryfera p.s. jjaneczek, to nie było złośliwie, podziwiam asertywność i upór z jakim bronisz swoich racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 23.01.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Jjaneczek obawia się, że jak obstawi biurkiem kaloryfer to będzie za chłodno w sypialni. Trzeba jednak pamiętać co wpływa na to, aby mieszkanie było ciepłe. Dla przypomnienia:- materiał wykonania budynku cegła czy płyta,- mieszkanie narożne czy środkowe,- piętro,- w jakim kierunku świata jest wystawa okien,- czy budynek, w którym się mieszka jest otoczony przez inne budynki,-szczelność okien,- wysokość pomieszczenia i jego powierzchnia.Zatem na mieszkanie i na każde w nim pomieszczenie należy spojrzeć całościowo. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 23.01.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 jjaneczek taki uparty i nie da się prawie do niczego przekonać (a rady całkiem słuszne), że aż się dziwię, że ten wątek cieszy się aż takim powodzeniem, a wszyscy chcą jjaneczka na siłę uszczęśliwić Cieszy się powodzeniem ze względu na ambitne plany Jjaneczka- umeblować się ładnie, praktycznie i niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 23.01.2015 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jjaneczek obawia się, że jak obstawi biurkiem kaloryfer to będzie za chłodno w sypialni. Trzeba jednak pamiętać co wpływa na to, aby mieszkanie było ciepłe. Dla przypomnienia: - materiał wykonania budynku cegła czy płyta, - mieszkanie narożne czy środkowe, - piętro, - w jakim kierunku świata jest wystawa okien, - czy budynek, w którym się mieszka jest otoczony przez inne budynki, -szczelność okien. Zatem na mieszkanie i na każde w nim pomieszczenie należy spojrzeć całościowo. mieszkanie jest 3 piętrowe brak gazu - CEGŁA - MIESZKANIE ŚRODKOWE - DRUGIE PIĘTRO - PÓŁNOC - OTOCZONY BUDYNKAMI Z JEDNEJ STRONY, DRUGA STRONA OD ULICY - SZCZELNOŚĆ OKIEN DOBRA DODATKOWO ZAINSTALOWANO W NICH WENTYLACJE WEDŁUG PRZEPISÓW UNIJNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 23.01.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jest Mi miło bardzo że aż takie zainteresowanie jest tym tematem, każda rada jest ważna. Wiadomo nie każdemu się podoba wszystko ile osób tyle rad, jeden zrobił by tak a drugi inaczej. Nie którzy mogą odnosić to na swój sposób ze jestem uparty, Szanuje!(...) Przede wszystkim muszę wybrać opcję taką, aby z moimi przekonaniami i inicjatywami pasowała do mnie i mojego stylu... więc daje się każdemu wypowiedzieć i czytam wszystkie komentarze po kilka razy i usiłuję zrozumieć co dany autor miał na myśli i bardzo dziękuje za wszystkie opinie... i czekam na kolejne 20 000 muszę wydać z głową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 23.01.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja miałam tak biurko, że kaloryfer miałam w nogach.Mieszkanie było narożne i było zimne, w tych pomieszczeniach które nie miały sąsiada.Wszystkie okna masz na północ? Nie masz za ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 23.01.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja miałam tak biurko, że kaloryfer miałam w nogach.Mieszkanie było narożne i było zimne, w tych pomieszczeniach które nie miały sąsiada. Wszystkie okna masz na północ? Nie masz za ciemno? w sypialni troszkę, ale jednak w salonie jest jasno, może to każe przez kolor ścian mimo ze za po jednej stronie i drugiej jeszcze nikt nie mieszka i nie ogrzewają a już remontują bo to jest nowy blok to termostat pokazuje mi 22 stopnie. a grzeje od stycznia w końcu włączyłem bo mi wilgoć właziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 23.01.2015 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 jjaneczek - dlaczego masz taką potrzebę zagracenia sypialni? Już i tak nadprogramowo jest biurko (przecież sypialnia nie jest duża). Komoda może być pod biurkiem - wspierać blat z jednej strony. chciałbym mieć dodatkowe miejsce, ale przecież zawsze można w szafie zrobić 2 przegródki z szufladkami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 chciałbym mieć dodatkowe miejsce, ale przecież zawsze można w szafie zrobić 2 przegródki z szufladkami, i to jest jjaneczek bardzo dobra myśl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaneczek 23.01.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 no tak ale jak to zrobić aby każdy był zadowolony. ja i moja narzeczona chcielibyśmy w sypialni trzymać ubrania wiszące, bieliznę i pozostałe ubrania wiadomo ze w półkach. z projektu który mi przedstawiła "alicyja" wynikało ze będą 2 szafy po 80 cm. czyli musiał bym podzielić jedną szafę na rzeczy wiszące a drugą na pozostałe w półkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.01.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 chyba moich postów to nie czytasz jednak...bo chciałbym mieć dodatkowe miejsce... ... możesz dać łóżko z szufladami - to też dodatkowy schowek np na zapasową pościel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.01.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 no tak ale jak to zrobić aby każdy był zadowolony. ja i moja narzeczona chcielibyśmy w sypialni trzymać ubrania wiszące, bieliznę i pozostałe ubrania wiadomo ze w półkach. z projektu który mi przedstawiła "alicyja" wynikało ze będą 2 szafy po 80 cm. czyli musiał bym podzielić jedną szafę na rzeczy wiszące a drugą na pozostałe w półkach? w szafach drążki i na dole szuflady w szafkach nad łóżkiem ubrania na połkach jeszcze szuflady pod łóżkiem i komoda pod biurkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 23.01.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 czyli musiał bym podzielić jedną szafę na rzeczy wiszące a drugą na pozostałe w półkach? ja tak mam zrobione, w jednej części szafy wiszące moje i męża a z drugiej strony same półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.01.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jjaneczek - masz nowe mieszkanie, a chcesz je zawalić i wystylizować (na razie skutecznie!) jak remontowaną wielką płytę... Pokaż plan całego mieszkania - nie masz innego miejsca na biurko czy szafę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts