Ifarrg 12.12.2014 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Witam. Może ja mam jakiś inny Internet, a może nie umiem szukać (choć obie te odpowiedzi sa mało prawdopodobe) ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć testu, opinii czy też odczuć z użytkowania okuć Designo. Zatem pytanie to postanowiłem zadać tutaj. Użytkujecie, serwisujecie, więc jakieś odczucia każdy ma. Pytanie, czy będzie się chciał nimi podzielić? Czy warto w nie "zainwestować" czy też brać w promocji, dla estetyki, satysfakcji z posiadania czegoś innego, niż reszta, wygody użytkowania, czy to tylko kłopot na przyszłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 13.12.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Dla mnie chowane okucia Designo mają pewne zalety:- skrzydło przy otwieraniu go stawia delikatny opór co powoduje, ze byle przeciąg nie zamknie nam okna- wg mnie okna z takimi okuciami mają mniejsze tendencję do "opadania" skrzydeł- wg Roto okna z takim okuciem sa ileś tam procent szczelniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 16.12.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Od 5 lat użytkuję, trochę też serwisowałem. Z punktu widzenia użytkownika wad nie mają. Jeśli nie ma jakiejś zbójeckiej dopłaty to bierz śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.12.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Czy warto w nie "zainwestować" czy też brać w promocji, dla estetyki, satysfakcji z posiadania czegoś innego, niż reszta, wygody użytkowania, czy to tylko kłopot na przyszłość? większość firm produkujących okucia ma takie w ofercie ale nie wszyscy polecają ja jestem jednym z tych na nie -ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 21.12.2014 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Dziękuję za opinię. NIe ma mega krytyki, więc jeśli są bez dopłaty, to raczej się zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekfu 21.12.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Ja jutro mam zamawiać okna Avante gdzie też dają te zawiasy bez dopłaty i chyba też dam się skusić. Tylko wydaje mi się że przy drzwiach balkonowych dwa zawiasy to za mało i tam chyba wezmą tradycyjne plus jeden na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.12.2014 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Z Roto Designo nie mialem problemow. Z Gu krytymi tez nie a mase ich zamontowalem swego czasu. Z inna marka jakies problemy tam byly.czy one sa gratis ta watpiecale skoro nie da sie z nich zrezygnowac.. misiek- kryte okucia potrafia miec wieksza nosnosc niz zwykle/ mam firme ktora najciezsze skrzydla robi tylko na nich/.Trzeci zawias wystepuje tylko w skrzydlach rozwiernych i jego zadaniem jest glownie zabezpieczenie przed wypaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekfu 22.12.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Czyli sugerujesz że można się pokusić o wszystkie okna z ukrytymi zawiasami? Nie ukrywam że tak by mi bardziej pasował bo wszystkie okna wyglądały by tak samo tym bardziej że moje okna balkonowe nie są jakieś wielkie, na dole są dwa - 100 na 220 a na górze 3 drzwi balkonowe z ruchomym słupkiem 150 na 220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.12.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Czyli sugerujesz że można się pokusić o wszystkie okna z ukrytymi zawiasami? Nie ukrywam że tak by mi bardziej pasował bo wszystkie okna wyglądały by tak samo tym bardziej że moje okna balkonowe nie są jakieś wielkie, na dole są dwa - 100 na 220 a na górze 3 drzwi balkonowe z ruchomym słupkiem 150 na 220. Bez wahania bierz wszystkie ukryte. Designo w razie potrzeby ma nawet opcje dodatkowa do 130 kg ciężaru skrzydła, czego nie mają okucia tradycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts