Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co polecacie do biura jeśli chodzi o sterowanie ogrzewaniem, sterowanie oświetlenie, klimatyzacją, alarmem i systemem kamer. Bezprzewodówka lub kable. Próbowałem FIBARO i mam wyrobione zdanie na ten temat - dobra idea lecz zamiast doskonalić obecną funkcjonalność, prześcigają się we wdrażaniu nowości. Co w cenie fibaro?

Co polecacie do biura jeśli chodzi o sterowanie ogrzewaniem, sterowanie oświetlenie, klimatyzacją, alarmem i systemem kamer. Bezprzewodówka lub kable. Próbowałem FIBARO i mam wyrobione zdanie na ten temat - dobra idea lecz zamiast doskonalić obecną funkcjonalność, prześcigają się we wdrażaniu nowości. Co w cenie fibaro?

Z bezprzewodówek to Delta Dore. Proste jak cep i równie niezawodne. Antyteza systemu który wymieniłeś - konserwatywny, dopracowywany w podstawach przez lata, ale nie mający praktycznie żadnych wodotrysków. Niestety nie obsłuży kamer ale i tak dowolna dedykowana apka zrobi to lepiej niż większość systemów ID. Zaletą jest duży asortyment ułatwiających życie bajerów jak proste w obsłudze termostaty naścienne czy piloty do rolet i światła.

Przy przewodówkach jest trudniej, bo wybór jest bardzo szeroki. Większość przewodówek w gwiazdę wypada razem z instalacją w zadanej cenie lub trochę niżej.