ullyssess 12.12.2014 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Co polecacie do biura jeśli chodzi o sterowanie ogrzewaniem, sterowanie oświetlenie, klimatyzacją, alarmem i systemem kamer. Bezprzewodówka lub kable. Próbowałem FIBARO i mam wyrobione zdanie na ten temat - dobra idea lecz zamiast doskonalić obecną funkcjonalność, prześcigają się we wdrażaniu nowości. Co w cenie fibaro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homelogic 13.12.2014 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Co polecacie do biura jeśli chodzi o sterowanie ogrzewaniem, sterowanie oświetlenie, klimatyzacją, alarmem i systemem kamer. Bezprzewodówka lub kable. Próbowałem FIBARO i mam wyrobione zdanie na ten temat - dobra idea lecz zamiast doskonalić obecną funkcjonalność, prześcigają się we wdrażaniu nowości. Co w cenie fibaro? Z bezprzewodówek to Delta Dore. Proste jak cep i równie niezawodne. Antyteza systemu który wymieniłeś - konserwatywny, dopracowywany w podstawach przez lata, ale nie mający praktycznie żadnych wodotrysków. Niestety nie obsłuży kamer ale i tak dowolna dedykowana apka zrobi to lepiej niż większość systemów ID. Zaletą jest duży asortyment ułatwiających życie bajerów jak proste w obsłudze termostaty naścienne czy piloty do rolet i światła. Przy przewodówkach jest trudniej, bo wybór jest bardzo szeroki. Większość przewodówek w gwiazdę wypada razem z instalacją w zadanej cenie lub trochę niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullyssess 13.12.2014 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Hmm czyli Delta Dore z bezprzewodówek. A wymień swoje typy dotyczące stabilnych rozwiązań w zakresie systemów przewodowych. W ogóle nie ogarniam tematu więc przydałoby się kilka informacji... Jeszcze jesteśmy w stanie przeciągnąć kable po pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullyssess 13.12.2014 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Poszukujemy równeż systemu kart lub breloków RFID dzięki którym będzie można zaprogramować strefy wstępu do poszczególnych biur. Może być zintegrowany razem z system ID ale czy ma to sens to jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts