darroo 12.12.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Witam, chciałbym zasięgnąć rady na forum, odnośnie wartości gruntu. O tuż marzy mi się w przyszłości wykopanie i założenie własnego, niewielkiego stawu rybnego. I w tym celu chcę kupić ziemię od sąsiada. Jest to łąka 56a. dojazd drogą nie utwardzoną 70% powierzchni gruntu to teren podmokły i strasznie zarośnięty. Nie ma możliwości przekfalifikowania tej ziemi np. na orną czy budowlaną. Nie rozmawiałem jeszcze z sąsiadem ,ale jestem pewny że chętnie by sprzedał tą łąkę. Niestety wiem też że jest strasznie łasy na kasę. Rozumiem że to jest kwestia dogadania się ,ale nie mam zielonego pojęcia ile coś takiego może być warte? Cennik agencji rynku rolnego w praktyce ponoć nie bardzo się sprawdza. Mieszkam na wsi, woj. Lubelskie. Akurat ten grunt najbardziej by mi pasował. Podmokły teren i niewielka odległości od mego domu . Niby pytanie trochę banalne ,ale proszę podzielcie się swoim doświadczeniem i opiniami. Przy negocjacjach chciałbym być przygotowany na jakąś kwotę od - do. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts