Azenis 13.12.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Witajcie. Chciałbym Was zapytać o zdanie - jak myślicie, czy połączenie dwóch różnych płytek na jednej ścianie będzie dobrze wyglądać? Żeby trochę wyjaśnić o co pytam, przygotowałem na szybko rysunek podglądowy. Rysunek nie jest dokładny, ma na celu jedynie wyjaśnić moje pytanie http://i.imgur.com/hgFornZ.png W łazience mamy postawioną ściankę, która tworzy kabinę prysznicową (typu walk in). Wymyśliliśmy, że kabina, aby ją trochę wyróżnić, będzie wyłożona innymi płytkami niż ściany w łazience Rzecz na którą nie zwróciliśmy uwagi na etapie planowania - inny rozmiar płytek. Według naszego planu na jednej ze ścian spotkają się dwa rodzaje płytek a co za tym idzie fugi nie będą w tej samej linii. Czy taki zabieg jest dopuszczalny? Czy tylko my mamy takie 'genialne' pomysły? Przeszukałem sieć, żeby znaleźć przykładowe pomieszczenie, gdzie połączono tak płytki i nic nie znalazłem. Proszę o radę. jeszcze nie jest za późno, aby uratować łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.12.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Przecież nie musisz na siłę licować się z płytkami na ścianie.Te płytki jak juz tak chcesz mogą licować się z obudowa kabiny prysznicowej.W czym problem.Wewn.-niebieskie 25x40 dojdą do wewn części kabiny a zewn-białe 30x60 do zewn. części kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azenis 13.12.2014 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Cześć, Sorry, bo nie jasno się jednak wyraziłem.Tam nie będzie typowej kabiny prysznicowej.Będzie tylko ścianka, która stworzy wnękę. Bez drzwi. Coś na wzór jak na foto poniżej: http://bi.gazeta.pl/im/2c/aa/c4/z12888620Q,Kabiny-prysznicowe--Natrysk-zaaranzowano-w-rogu-niewielkiej.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 13.12.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Moze cienki pasek mozaiki pomiedzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts