Głowacz 15.06.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 sąsiad od swego podwórka obsadził bluszczem tylną ścianę (bez okien) od mojej posesji, cała ściana już zarosła mam w pomieszczeniach wilgoć, pewnie już i tynki są pouszkadzane. Mam pytanie jak przymusić sąsiada do zlikwidowania tych zarośli, bo po dobroci nie chce !!!!!!??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 15.06.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 podlać czymś dobrym, dziś coś czytałąm w dzienniku RYDZA, RoundUp czy jakos tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 15.06.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 podlać czymś dobrym, dziś coś czytałąm w dzienniku RYDZA, RoundUp czy jakos tak... Dokładnie tak - idż do sklepu ogrodniczego czy jakiegoś marketu a działem ogród i poszukaj wyrobu o nazwie ROUNDUP. Rozrabiasz to z wodą aby mieć roztwór 2 góra 3% 100 - 150 ml na 5 litrów wody i opryskujesz jakimś rozpylaczem większym wszystkie liście. Preparat wchłania sie właśnie przez liście więc przez pierwsze 3-4 dni nie zobaczysz efektu. Ale potem powinno pójść juz dość szybko - roślinka padnie w ciągu góra 2 tygodni. A jak nie chce ci sie pryskać całości to musisz dostać się do korzeni rośliny - wywiercić w pniach bluszczy otwory wiertarka i zalać je stężonym ROUNDUPEM z woda w proporcji 1:1. Ale tego sposobu osobiście nie przerabiałem. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 18.06.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Z jednej strony mojej działki rośnie bardzo gęsty las, mam w związku z typ pytanie: Czy właściciel tego gruntu ma obowiązek utrzymywania swojego terenu w należytym porządku oraz czy powinien wykonywać okresowo przycinanie swoich drzewek z suchych gałęzi.Wrzucenie w te suche krzaki chociażby niedopałka grozi pożarem. Co z tym fantem można zrobić?Pozdro... kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 22.06.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Bluszcze nie powodują zawilgocenia scian na których sie czepiają, wprost przeciwnie, w czasie deszczu ustawiają one tak swoje liscie, ze woda spływa po nich chroniąc ściane. Wilgoć w budynku masz pewnie z innego powodu, moze woda jest podciągana kapilarnie od gruntu... Nieprawdą też jest, ze blusz niszczy tynk, po prostu czasem się zdarza, ze tynk jest bardzo słaby i odpada pod cięzarem rośliny - ale to wina tynku, dobry tynk utrzyma bez problemu nawet duży okaz bluszcza. Sam chcę obsadzić jedną ściane domu bluszczem i szkoda mi, ze chcesz bluszcz sasiada zniszczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts