volix 14.12.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Witam,Zwracam się o pomoc i radę w sprawie jakie okna wybrać do mojego nowo wybudowanego domu jednorodzinnego, planowany termin zakupu okien w grudniu 2014. Zebrałem multum ofert od różnych producentów na wykonanie 20 szt okien i po wstępnej selekcji opcje, które ostatecznie rozważam to: - okna PETECKI Excellent na profilu VEKA Alphaline, okucie ROTO wycena całego kompletu 25 700 zł- okna DAKO i tutaj dwie opcje w zblizonej cenie DPQ82-thermo lub DPT-90, profile VEKA z okuciami Concept cena kompletu dla obu wariantów 27 700 zł- okna OKNOPLAST - Platinium Evolution2, okucia Maco - standardowo jak na stronie producenta cena 27 900 zł(wszystkie oferty cena z montażem klasycznym, kolor ciemny dąb lub dąb bagienny barwiony w masie). Proszę o doradzenie, które z przedstawionych opcji są z Państwa własnego doświadczenia najlepsze i się sprawdzą.Dodatkowe pytania:czy warto brać do tego ciepły montaż ?czy może warto się wstrzymać i kupić okna w nowym roku? jak sie kształtują ceny? Pozdrawiam! Edytowane 14 Grudnia 2014 przez volix literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volix 15.12.2014 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Witam, W załączeniu dosyłam skany fragmentu wyceny każdej z firm, proszę o analizę i porównanie, która opcja jest najkorzystniejsza - ostatecznie cenowo po weryfikacji okna Dako i OKNOPLAST wychodzą na zbliżonym poziomie około 28000, PETECKI na poziomie 26500 więc najbardziej chodzi mi o ocenę parametrów proponowanego produktu jak i doświadczenia co do montażu przez poszczególnych oferentów Bardzo proszę o pomoc, gdyż od środy 17.12. zmienia się rabat w OKNOPLAST na niekorzyść o -2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek1 19.12.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Witam, Mam pytanie, gdzie tzn. w jakim mieście zrobiono Panu tak korzystną wycenę okien Oknoplast? Ja mam z 3 grudnia 2014 na nasze okna, tyle, że rabat wynosi w sumie 35% Jedyna różnicą jest kolor uszczelek my mamy brąz ale czy kolor uszczelek ma az taki wpływ na cenę, haha - wątpię, bo wychodzi ,że byłyby droższe o ok.3000 tysiące! Chcieliśmy zamówić przed nowym rokiem jednak widzę, że chyba nie ma się co spieszyć ! Wycen okien mamy ok 8 z różnych firm wszystkie są w bardzo podobnej cenie jak Oknoplast plus minus 200 zł, jedynie Sonoral Maxterm ma bardzo korzystną cenę, jednak kto zna profil Maxterm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prozack 26.12.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Okna trudne do porównania. Okna PETECKI Excellent to VEKA Alphaline 90 - profil już stary i wycofywany przez VEKĘ na rzecz 82 mm. W oknoplaście jest profil 70 mm więc zdecydowanie ustępuje parametrami. Wybierz pomiędzy 82 mm od Peteckiego i DPQ-82 z DAKO. Porównaj sposób montażu, obsługę, gwarancję, funkcje okien i wybierz lepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.12.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 VEKA Alphaline 90 - profil już stary i wycofywany przez VEKĘ na rzecz 82 mm Mogę poprosić o źródło tych informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.12.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Chyba zaczerpnięte z innego forum. Jeden napisał a reszta powtarza nieprawdziwe informacje. Veka niby wycofuje a np Vetrex nie tak dawno wprowadził nowość VR90 bazujaca na Alphaline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aufidio 26.12.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Okna trudne do porównania. Okna PETECKI Excellent to VEKA Alphaline 90 - profil już stary i wycofywany przez VEKĘ na rzecz 82 mm. W oknoplaście jest profil 70 mm więc zdecydowanie ustępuje parametrami. Wybierz pomiędzy 82 mm od Peteckiego i DPQ-82 z DAKO. Porównaj sposób montażu, obsługę, gwarancję, funkcje okien i wybierz lepsze:) Pierwsze słyszę aby Veka wycofywała 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts