Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybrać? PETECKI vs DAKO vs OKNOPLAST

Recommended Posts

Witam,

Zwracam się o pomoc i radę w sprawie jakie okna wybrać do mojego nowo wybudowanego domu jednorodzinnego, planowany termin zakupu okien w grudniu 2014. Zebrałem multum ofert od różnych producentów na wykonanie 20 szt okien i po wstępnej selekcji opcje, które ostatecznie rozważam to:

- okna PETECKI Excellent na profilu VEKA Alphaline, okucie ROTO wycena całego kompletu 25 700 zł

- okna DAKO i tutaj dwie opcje w zblizonej cenie DPQ82-thermo lub DPT-90, profile VEKA z okuciami Concept cena kompletu dla obu wariantów 27 700 zł

- okna OKNOPLAST - Platinium Evolution2, okucia Maco - standardowo jak na stronie producenta cena 27 900 zł

(wszystkie oferty cena z montażem klasycznym, kolor ciemny dąb lub dąb bagienny barwiony w masie).

Proszę o doradzenie, które z przedstawionych opcji są z Państwa własnego doświadczenia najlepsze i się sprawdzą.

Dodatkowe pytania:

czy warto brać do tego ciepły montaż ?

czy może warto się wstrzymać i kupić okna w nowym roku? jak sie kształtują ceny?

Pozdrawiam!

Edytowane przez volix
literówki

Witam,

W załączeniu dosyłam skany fragmentu wyceny każdej z firm, proszę o analizę i porównanie, która opcja jest najkorzystniejsza - ostatecznie cenowo po weryfikacji okna Dako i OKNOPLAST wychodzą na zbliżonym poziomie około 28000, PETECKI na poziomie 26500 więc najbardziej chodzi mi o ocenę parametrów proponowanego produktu jak i doświadczenia co do montażu przez poszczególnych oferentów :)

Bardzo proszę o pomoc, gdyż od środy 17.12. zmienia się rabat w OKNOPLAST na niekorzyść o -2%DAKO.jpgOKNOPLAST.jpgPETECKI.jpg

Witam,

Mam pytanie, gdzie tzn. w jakim mieście zrobiono Panu tak korzystną wycenę okien Oknoplast? Ja mam z 3 grudnia 2014 na nasze okna, tyle, że rabat wynosi w sumie 35% :( Jedyna różnicą jest kolor uszczelek my mamy brąz ale czy kolor uszczelek ma az taki wpływ na cenę, haha - wątpię, bo wychodzi ,że byłyby droższe o ok.3000 tysiące! Chcieliśmy zamówić przed nowym rokiem jednak widzę, że chyba nie ma się co spieszyć ! Wycen okien mamy ok 8 z różnych firm wszystkie są w bardzo podobnej cenie jak Oknoplast plus minus 200 zł, jedynie Sonoral Maxterm ma bardzo korzystną cenę, jednak kto zna profil Maxterm.... :(

Okna trudne do porównania. Okna PETECKI Excellent to VEKA Alphaline 90 - profil już stary i wycofywany przez VEKĘ na rzecz 82 mm. W oknoplaście jest profil 70 mm więc zdecydowanie ustępuje parametrami. Wybierz pomiędzy 82 mm od Peteckiego i DPQ-82 z DAKO. Porównaj sposób montażu, obsługę, gwarancję, funkcje okien i wybierz lepsze:)

Okna trudne do porównania. Okna PETECKI Excellent to VEKA Alphaline 90 - profil już stary i wycofywany przez VEKĘ na rzecz 82 mm. W oknoplaście jest profil 70 mm więc zdecydowanie ustępuje parametrami. Wybierz pomiędzy 82 mm od Peteckiego i DPQ-82 z DAKO. Porównaj sposób montażu, obsługę, gwarancję, funkcje okien i wybierz lepsze:)

Pierwsze słyszę aby Veka wycofywała 90.