Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc przy aranżacji mieszkania

Matizo

Recommended Posts

Witam , mam kupione mieszkanie , które jest jeszcze w fazie budowy (budowa osiedla kończy się po nowym roku) i mam małe problemy z aranżacją mieszkania. Na razie cały czas myślę jakby to mieszkanie urządzić ale mam parę problemów , które sprawiają mi większe problemy. Pierwszym jest czy zostawić kuchnię otwartą czy jednak wstawić jakąś ściankę i ją oddzielić. Chodzi o to że z jednej strony bardzo podoba mi się otwarta kuchnia ale z drugiej to pewnie będzie tam często bałagan i może jest jakiś pomysł żeby to ciekawie oddzielić ale nie chce żeby to była nie wykorzystana przestrzeń czyli żeby można tam było coś postawić czy schować. Drugim problemem jest umiejscowienie stołu w dwóch opcjach czyli przy otwartej i zamkniętej kuchni. Chciałbym też Was zapytać czy Waszym zdaniem ta ścianka od pomieszczenia gospodarczego (na zdjęciu wc) jest działowa czy nośna , oczywiście proszę nie pisać żebym zapytał dewelopera bo ja to zrobię tylko aktualnie nie mam jak a potrzebna mi tylko ta wiedza ponieważ nie wiem czy mogę tą ścianę zburzyć i postawić bliżej drzwi żeby była garderoba czy muszę robić szafę w przedpokoju.elkZxy.jpg

Ściana od wc jest nośną.Jeśli chodzi o kuchnię to zrób półotwartą,oddziel ją barkiem lub wyspą,wtedy zasłonisz bałagan jednocześnie będziesz w kontakcie z domownikami.Możesz też postawić niską ściankę na której postawisz tv lub dostawisz stół,pomysłów jest wiele.

http://static.pokazywarka.pl/i/5442337/205898/yu879.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/5442337/190433/ry57687.jpg

Ściana jak najbardziej nośna (wszystkie oznaczone grubymi kreskami na rysunku). Miejsce w przedpokoju masz akurat na fajną szafę, ale jak koniecznie chcesz mieć garderobę zamiast WC to tylko z wejściem z pokoju (mnie nie przekonuje taki pomysł). Kuchnia - jak dla mnie otwarta. Mam dwójkę małych dzieci i prawie zawsze posprzątane (też się bałam że będzie bałagan). Otwarta kuchnia daje dużo więcej przestrzeni. Nie ma co zagracać ładnego nowego mieszkania :)