robr 14.12.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Witam,zastanawiam się nad jedna sprawą otóż posiadam mieszkanie w kamienicy o wysokości pomieszczeń około 3,2 metra.Nad moim mieszkaniem znajduje się inne mieszkanie, jednak sąsiad z góry bardzo rzadko grzeje i oszczędnie, często go nie ma w mieszkaniu i podejrzewam, że sporo ciepła ucieka z mojego mieszkania do niego. Nas sąsiadem jest już tylko dach.Przy okazji generalnego remontu zastanawiam się nad ociepleniem sufitu i obniżeniem go o jakieś 10cm (np zabudowa stelaża i płyt k-g plus 5cm wełna). Drugą opcją którą rozważam to styropian 5cm + siatka i tynk gipsowy.Mam do was pytanie czy jest sens takiego ocieplenia, czy poprawi ono komfort termiczny mieszkania?Boje się o wykraplanie się pary wodnej nad warstwą ocieplenia w moim mieszkaniu oraz grzyba. Dodam że stropy w kamienicy są drewniane wraz z wartwą polepy w nich. Co byłoby lepsze styropian czy wełna i płyty kg i czy ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apli77 15.12.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 styropian od wewnątrz, raczej się nie stosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robr 22.12.2014 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 jesli zdecyduje sie na welne to dawac paraizolacje pomiedzy mna a sasiadem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 25.12.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 jesli zdecyduje sie na welne to dawac paraizolacje pomiedzy mna a sasiadem? Jaką masz różnice temperatut ściana sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robr 16.01.2015 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 nie wiem jak to zmierzyć, póki co mieszkanie jest niezamieszkałe i nie jest ogrzewane, nie wiem jak określić różnicę temperatur planuje dać od góry szczelinę powietrzną jakies 3 cm, wełnę 5cm, folie paraizolacyjną i na nią płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts