shkillzs 14.12.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Witam, bardzo proszę o radę odnośnie ocieplenia stropu w piwnicy w budynku jednorodzinnym wybudowanym w latach 80. Budynek jest w połowie podpiwniczony i ocieplony z zewnątrz styropianem 10cm. W pokojach pod którymi nie ma piwnicy podłoga jest nieporównywalnie cieplejsza od pomieszczeń pod którymi znajduję się piwnica. W piwnicy jest jeden grzejnik zamontowany aczkolwiek nie sprawdzałem nigdy ile stopni jest podczas srogich mrozów np. Do ocieplenia było by ok 60m2 stropu. Pytanie mam takie czym najlepiej docieplić ten strop? Czy to poprawi temperaturę podłogi w mieszkaniu? Jaki może być przybliżony koszt takiej operacji? Bardzo proszę o jakieś sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 14.12.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Witam, bardzo proszę o radę odnośnie ocieplenia stropu w piwnicy w budynku jednorodzinnym wybudowanym w latach 80. Budynek jest w połowie podpiwniczony i ocieplony z zewnątrz styropianem 10cm. W pokojach pod którymi nie ma piwnicy podłoga jest nieporównywalnie cieplejsza od pomieszczeń pod którymi znajduję się piwnica. W piwnicy jest jeden grzejnik zamontowany aczkolwiek nie sprawdzałem nigdy ile stopni jest podczas srogich mrozów np. Do ocieplenia było by ok 60m2 stropu. Pytanie mam takie czym najlepiej docieplić ten strop? Czy to poprawi temperaturę podłogi w mieszkaniu? Jaki może być przybliżony koszt takiej operacji? Bardzo proszę o jakieś sugestie Przyklej styropian na suficie piwnic... napewno nie pogorszy się po takim zabiegu Co do ceny to masz wszystkie dane już, jedyna zmienna to grubość izolacji. Daj np. 12 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 20.12.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 albo spróbuj wełną ocieplić ten strop. Wyciszy i ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts