kveldulv 14.12.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Hej. Problem polega na tym, że od 2-3 tygodni ciągle chlupie woda w bojlerze. Jest to wymiennik 120L, podłączony do pieca CO. Woda gorąca w kranie jest, więc nie jest tak źle. Pytanie tylko dlaczego chlupie? Mieszkam w tym domu od roku. Zimą rok temu też miałem ten problem, hydraulik stwierdził, że naczynie wyrównawcze jest źle usytuowane względem bojlera. Coś tam niby pomógł, ale teraz problem znów powrócił. Pytania moje są takie: czy to poważny problem kiedy woda w bojlerze się przelewa? co mogę na to poradzić samemu? Ja osobiście się na tym kompletnie nie znam. Ale jakby były pytania co do rur, to coś tam pewnie wyjaśnię. Załączam zdjęcie. Objaśnię od razu, że bojler leży na 2 rurach, pod nimi jest jeszcze jedna, która służy tylko dla wieszaków (mam tam garderobę). Rura najdalej oddalona na zdjęciu pod ścianą to wyprowadzenie z naczynia do ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts