rolmik 15.12.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 witam mam pytanie odnośnie rozwiązania jak w tytule mam przedpokój jak na obrazku w załączniku otóż chodzi mi po głowie coś takiego czarne kółka oprawy halogenowe led 3w czerwony prostokąt granica podwieszanego sufitu zielony prostokąt taśma led szary prostokąt szafa i pytanie moje brzmi czy takie coś ma sens w tak małym pomieszczeniu jeśli tak to co najlepiej zastosować chciałbym żeby taśma i halogeniki led włączały się osobno czy lepiej może zastosować same halogeniki czy może jakąś lampę halogenową bez podwieszanego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 16.12.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Moim zdaniem, w tak małym i technicznym pomieszczeniu, jakim jest przedpokój to przesada. Dla siebie zrobiłbym jeden, góra dwa punkty świetlne. Jeśli planujesz utrzymywanie tam światła przez godziny, na przykład nie wyłączanie go na noc, to można dać dodatkowy punkt o mniejszej mocy. Ale to oczywiście kwestia gustu, a ten każdy ma własny. To rozwiązanie które opisujesz (sufit podwieszany, taśma lad), przy tej odległości do szafy będzie moim zdaniem wyglądać dziwnie. Zależy, ile miejsca między szafą a sufitem, jeśli to szafa do sufitu to będzie tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fonio 17.12.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 trzeba było to na dps-ie zrobić przy takiej małej powierzchni. Inna sprawa to estetyka, to już pozostawiam do własnej oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 22.12.2014 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 szafę planuje do samego sufitu właśnie chodzi ni o uzyskanie jak największej liczby schowków dps? kolega który to będzie robił podpowiada żeby jednak założyć tylko 3 punkty świetlne gdyż będą to oprawy halogenowe https://www.zapalswiatlo.com/9164-home_default/oprawa-sufitowa-led-zestaw-ct-14-led-48-5-kolor%C3%B3w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wesii 30.12.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Halogeny ok ale pasek to bym sobie odpuścił. Przedpokój jest często "używany" ? Jeżeli tak to proponowałbym zastosować oświetlenie komunikacyjne na czujniku mikrofalowym. Bardzo wygodne. W domu praktycznie 2 korytarze i łazienkę bez obsługowo oświetlają skoffy. Jeżeli kolega zdecyduje się na bezobsługowe oświetlenie komunikacyjne to nie będzie żałował. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts