nlsn 16.12.2014 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 czy olejowany front z klejonki dębowej litej o grubości 20mm da rade, czy się wypaczy i lepiej dac sobie spokoj? fornir odpada bo bedzie sie to roznic od blatu a ma się nie różnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.12.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Albo się wypaczy albo nie Ale będzie ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nlsn 16.12.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 e tam . wydaje Ci sie. wlasnie nie będzie ciężki bo dąb nie wiem czy wiesz waży mniej wiecej tyle samo lub mniej niż płyta MDF. Sprawdź sobie gęstości obu materiałów. to akurat nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga_p 16.12.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Mnie się wydaje, że powinno być Na twoim miejscu podjęłabym ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poczujeszsięjakwdomu 16.12.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 agatah ma świętą rację , taki urok naturalnych materiałów... tym bardziej że otwierając lodówkę i w ogóle w jej otoczeniu zmienia się radykalnie wilgotność powietrza co na pewno sprzyja temu że drewno może zapracować. no i też racja w tym, że ciężki będzie, to na pewno... ale zmieścisz się w normie gęstość dębiny podobna jest do płyty MDF z której najczęściej się robi front... gęstość dębiny ok.700kg/m3 front do zamocowania przyjmując 1 x 06 x 0,02 = 0,012m3 co daje 8,4 kg... na dwa zawiasy lodówkowe (zależy też od sprzętu) obciążenie maksymalne to 9-10 kg więc z masą się zmieścisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poczujeszsięjakwdomu 16.12.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 ... dąb nie wiem czy wiesz waży mniej wiecej tyle samo lub mniej niż płyta MDF. Sprawdź sobie gęstości obu materiałów. to akurat nie problem nlsn racja racja ...nie zauważyłem że już to napisałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts