Gość grend 08.04.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Tyle ze surowiec stanowiący ponad 70% kosztów produkcji EPS i tak pochodzi od synthos lub BASF... Tylko że Synthos to POLSKI producent a BAsf zagraniczy. Ale 70% czego ? To może tylko istnieć na poziomie kosztów operacyjnych do tego dochodzi amortyzacja, koszty zarządu koszty dystrybucji zysk przedsiębiorstwa. W takim sektorze spożywczym wyprodukowanie produktu to 40% tego co ty zapłacisz netto w sklepie... Wysłałem zapytanie o wycene..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.04.2015 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Tylko że Synthos to POLSKI producent a BAsf zagraniczy. Ale 70% czego ? To może tylko istnieć na poziomie kosztów operacyjnych do tego dochodzi amortyzacja, koszty zarządu koszty dystrybucji zysk przedsiębiorstwa. W takim sektorze spożywczym wyprodukowanie produktu to 40% tego co ty zapłacisz netto w sklepie... Wysłałem zapytanie o wycene..... widzialem... FWS mysli jak pojechac do Poznania.. jakos im nie po drodze. Yetico nie odbiera telefonow. Termoorganike mam zaliczyc do PL producentow? jestes pewien ze synthos jest pl? jaki tam jest udzial kapitalu zagranicznego - nie wiem - nigdy nie sprawdzalem, ale...tak jak Atlas np juz nie jest polski ... kiedys byl a z tego co pamietam juz nie jest. aby okreslic czy jakas sp zoo czy sa jest polska trzeba wczytac sie w krs danej firmy Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.04.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Synthos - Michal Sołowow 62 % akcji, przecież to było dawne zakłady chemiczne w Oświęcimiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.04.2015 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Synthos - Michal Sołowow 62 % akcji, przecież to było dawne zakłady chemiczne w Oświęcimiu super. Generalnie jak najbardziej popieram wspieranie naszego rodzimego biznesu, natomiast czesto jest to niemozliwe. Jezeli synthos jest w tak duzym stopniu kapitalem i udzialem polskim - super natomiast osobiscie, gdybym mial sie kierowac tym kryterium - juz dawno nie byloby firmy. Idea zacna i godna pochwaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 13.04.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 fighter1983 dzisiaj dzwoniła babka z Knaufa i potwierdziła dostawę na środę......muszę się trochę zorganizować, aby jakoś sensownie poukładać te 55m3 styro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.04.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 fighter1983 dzisiaj dzwoniła babka z Knaufa i potwierdziła dostawę na środę......muszę się trochę zorganizować, aby jakoś sensownie poukładać te 55m3 styro.... swietnie XPS-a Ci nie przywiezie bo sie w Knaufie skonczyl. LOL. Pewnie trzeba bedzie ode mnie z placu zawiezc jak cos bedzie lecialo do BG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokrates72 14.04.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Tylko że Synthos to POLSKI producent a BAsf zagraniczy. Ale 70% czego ? To może tylko istnieć na poziomie kosztów operacyjnych do tego dochodzi amortyzacja, koszty zarządu koszty dystrybucji zysk przedsiębiorstwa. W takim sektorze spożywczym wyprodukowanie produktu to 40% tego co ty zapłacisz netto w sklepie... Wysłałem zapytanie o wycene..... Sytnhos- Sołowow- Polska, Termo Organika - Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokodyl35 14.04.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 tania to może być woda w kranie, osbiście taniochy nie polecam cheap is cheap\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 15.04.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 @Fighter Tynk dotarł… teraz pytanie o farbę którą? ThermoSan, AmphiSilan NQG, AmphiSilan-plus (kolor biały) i pytanie jaki agregat by był optymalny jaka dysza i wydajność… bo może pożyczę ( kiedyś malowałem aerografem zarobkowo …) to pewnie kwestia skal pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 no to git. Thermosan - walek lub pedzel i to by bylo top rozwiazanie Amphisilan - w wersji nespri moze byc nakladana natryskiem. srednice dysz musze posprawdzac bo nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 15.04.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 fighter1983 dojechał.....Wszystko OK....generalnie bardzo ładny ten styro Knaufa:)Pamiętaj o tym XPSie, bo tak naprawdę potrzebuję go w miarę szybko - chciałem docieplić pionową scianę płyty fundamentowej, zrobić opaskę i ją wreszcie zasypać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2015 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 fighter1983 dojechał.....Wszystko OK....generalnie bardzo ładny ten styro Knaufa:) Pamiętaj o tym XPSie, bo tak naprawdę potrzebuję go w miarę szybko - chciałem docieplić pionową scianę płyty fundamentowej, zrobić opaskę i ją wreszcie zasypać.... nie wiem jak to zrobic szybko. Jutro zadzwonie. Ciesze sie ze Knauf dal rade A nic nie popieprzyli po tych zmianach? Bo ja jeszcze FV nie widze, jutro bede mial opinie poprosze http://forum.muratordom.pl/showthread.php?224606-Fighter1983-opinie-i-uwagi&p=6391377#post6391377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 16.04.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Wszystko się zgadzało - ilościowo i jakościowo.....opinia poszła w Świat:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlik_pawlik 17.04.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Fighter wysłałem na priv prośbę o wycenę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.04.2015 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Wszystko się zgadzało - ilościowo i jakościowo.....opinia poszła w Świat:D nie zgadzalo sie mam jakas nadplate wynikajaca ze zmian i odsylam $ za nadplate i za xps-a, przy realizacji ponowimy. a za opinie dziekuje Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 07.05.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 fighter1983 nie mam pewności czy PW dochodzi? Tak jak pisałem jestem po wizycie p.Andrzeja na budowie.....proszę o wycenę materiał+robocizna....ma być tynk NQG.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.05.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 fighter1983 nie mam pewności czy PW dochodzi? Tak jak pisałem jestem po wizycie p.Andrzeja na budowie.....proszę o wycenę materiał+robocizna....ma być tynk NQG.... dochodzi,widzialem, przepraszam ze jeszcze nie ma odp ale swiat oszalal... nie wyrabiam sie po prostu. pdrobine cierpliwosci poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 13.05.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Reklamowałam ten nieszczęsny styropian KNAUF 032 frezowany grafit o grubości 14cm. Podobno uznano tę reklamację bez żadnych zastrzeżeń, widzę, że dążą do bezgotówkowego załatwienia moich uwag i zostawienia u mnie tego styropianu i strupa na głowie- jak zatkać tę dziurę 1cm x 1cm. Układając te frezy w najdziwniejsze wariacje-dziura jest zawsze!! To okazały mostek we wszystkie strony, bo nawet przy mijance płyt on się tworzy. Co z tym zrobić, czy ten styropian do czegokolwiek się nadaje? Jaka pianka zatykająca te dziury nie rozepchnie jeszcze więcej frezowanych płyt, które trzeba będzie ścierać aby je wyrównać? W efekcie skrócić i wyrzucić? Czy ktoś z Was może używał kleju w piance do mocowania styropianu grafitowego marki Kreisel? Edytowane 14 Maja 2015 przez Stynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 11.11.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Zaczyna się zima - jaka w tym roku cena? Niestety nie uda mi się ocieplić w tym roku a sąsiad przyszedł i chce odkupić mój styropian bo okazalo się że jego ekipa chce wejść od jutra na robote a on styropianu nie ma Sprawa wyszła dziś :/ i raczej muszę się zdecydować jeszcze dziś. Kupi się ponizej 200zł za 0,031 (w gre wchodzi tylko knauf, termoorganike albo austrotherm) ? O ile pamietam w termoorganice frez kosztował +7zl czy w knaufie i austrothermie dopłata do frezu jest taka sama? Edytowane 11 Listopada 2015 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 11.11.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Na alledrogo znalazłem termoorganike 0,031 za 185zł chyba taniej niż w zeszłym roku... Edytowane 11 Listopada 2015 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts