Harren 16.12.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Koledzy, tak jak w temacie: wprowadziłem sie właśnie do mieszkania, gdzie w kuchni jest prosty piecyk do podgrzewania wody i kuchenka gazowa. Niestety nie zwróciłem wcześniej uwagi, bo nigdy wcześniej nie widziałem czegoś podobnego, że piecyk nie ma zamontowanej żadnej, tak to roboczo nazwę, rury do odprowadzania spalin. Piecyk po prostu na szczycie ma taką jakby poprzeczną kratkę i tyle. Ludzie, którzy tam mieszkają, twierdzą, że żadnych problemów z tym nie mieli, a ostatnio była kontrola z administracji i niczego się nie przyczepili. Mnie to jednak trochę niepokoi. Co prawda na remontach, instalacjach itp się nie znam, ale podobnego czegoś do tej pory nie widziałem i dlatego proszę Was o zdanie - czy znacie takie rozwiązania i faktycznie nie ma podstaw do niepokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 16.12.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 w kuchni urzadzenia bez odprowadzania spalin moga miec 930 W/m^3 kubatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harren 16.12.2014 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Panie Grzegorzu, bardzo dziękuję. A czy może Pan to prościej ująć, tak żeby laik zrozumiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 16.12.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 pomnóż 930 razy metry szescienne kuchni i wyjdzie maksymalna dopuszczalna moc urzadzen bez odprowadzania spalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 17.12.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Wrzuć zdjęcie tego piecyka, jego wylotu spalin. Powinno być widoczne, czy to rozwiązanie producenta czy raczej niepełny montaż.Foto tabliczki znamionowej też mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts