Maya_the_bee 17.12.2014 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Hej Niedawno kupiliśmy mieszkanie i jego urządzenie spędza nam sen z powiek. O ile poradziliśmy sobie z kuchnią i sypialnią, o tyle nie wiemy kompletnie jak zabrać się za salon. W załączeniu wymiary. Chodzi nam o podział na dwie strefy: 1 - rozrywka, gdzie chcielibyśmy zmieścić kanapę/narożnik i telewizor 42 cal. 2 - kąt jadalny ze dużym stołem (który dwa razy do roku lądowałby na środku pokoju, bo gościmy jakieś 16 osób). Stół ma wymiar 160 x 90 cm. Będę wdzięczna za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.12.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Nie wyobrażam sobie tego na takiej powierzchni i przy jednej ścianie zajętej przez okna Jak developer to rozrysował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.12.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Na jakiej wysokości są okna? http://static.pokazywarka.pl/i/5446707/594610/jthf879989.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maya_the_bee 17.12.2014 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Nie wyobrażam sobie tego na takiej powierzchni i przy jednej ścianie zajętej przez okna Jak developer to rozrysował? To jest mój własny rysunek, a mieszkanie miało już właścicieli. Cała ściana południowa to okna. Pomiędzy nimi jest ścianka z rurą od kaloryfera o szerokości 77 cm. Kinka, pomiędzy podłogą a oknami jest 103 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maya_the_bee 17.12.2014 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły? Chcemy zamówić meble i stoję przed decyzją, które ustawienie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.12.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 W tym ustawieniu na rysunku to w TV będziesz oglądać same okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maya_the_bee 21.12.2014 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 W tym ustawieniu na rysunku to w TV będziesz oglądać same okna. Myślałam nad TV na ścianie 475 cm, ale wtedy kanapa na przeciwko i wizualnie pokój przecięty na pół. Ktoś ma jakiś pomysł? Proszę o Wasze rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 22.12.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Czy w tym pokoju ma być tylko sofa i tv? czy np jeszcze stół jadalniany?Jeśli ze stołem to podzieliłabym salon ustawiając sofę tyłem do wejścia i tv na ścianie 475 (za sofą może fajny bufet i od wejścia stół, albo dwa fajne fotele i stolik kawowy).Jeśli tylko sofa i pokój tv to chyba ustawiłabym dwie sofy vis a vis siebie (jedna na ścianie z oknem, druga na ścianie we wnęce i tv na ścianie 475. Sofy będą co prawda prostopadle do tv, nie wiem, jak liczną macie rodzinę, ale w pozycji horyzontalnej też się dobrze ogląda tv:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts