kolektor1 20.12.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 [ATTACH=CONFIG]295005[/ATTACH] A ten komin to pewnie by było taniej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 20.12.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 A ten komin to pewnie by było taniej!!! Służy do obniżania rachunków w zimie i chłodzenia latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.12.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Bardzo ładnie to podsumowałeś - dzięki , powinni to umieszczać przy reklamach domów pasywnych ! Słusznie ! Nie ma nic gorszego niż dom pasywny, drogi mało komfortowy, a 10W/m2 to utopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.12.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Słusznie ! Nie ma nic gorszego niż dom pasywny, drogi mało komfortowy, a 10W/m2 to utopia.Jest, jest! Dom "izolowany". Na szczęście istniejący tylko w twojej wyobraźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.12.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 (edytowane) nie mieszkałem w pasywnym nie budowałem takiego , tylko orientuję się z internetu więc mogę się mylić - dla mnie jest to marketing i moda nic więcej ! nie moda a konieczność czasów, parcie ku izolacji, która jest trwałym składnikiem, w porównaniu do wszelakich urządzeń grzewczych. uzależniona od rozwoju urządzeń wykorzystujących OZE. Na razie, decydując się na taki dom skazujemy się na ograniczenia a nie komfort. może inaczej, stan domu pasywnego, można porównać, po połowie kwietnia kiedy już C.O idzie w odstawkę, czy jest w domu w tedy źle ? Pasywny ten stan przenosi na cały prawie sezon. W internecie różności można się dowiedzieć, czasem są to po prostu przetworzone informacje z innych źródeł. Perm piszesz że kożuch, i owszem, tylko że dobry Berber zasuwa w czarnych szatach przez Saharę, problem przegrzewania imo bierze się z okien, u mnie zacienienie okien na lato będzie spełniał winogron... 23m2 okien fix pewnie tak będzie, ale może zrobię sobie otwierane .. przynajmniej jedno. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoFler 03.02.2015 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Panowie i Panie a co sądzicie o HotBloku? Czy to rozsądne rozwiązanie? Edytowane 3 Lutego 2015 przez KoFler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.02.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Fajne że w drodze do pasywności powstają bardzo energooszczędne domy ... Gdy zaczynałem budować mój pierwszy dom i w ściany dałem 12 cm pianki poliuretanowej "fachowcy" na całym osiedlu mówili "A po co aż tyle ?? " Obecnie jak przychodzi klient po kominek to się tłumaczy " Dałem TYLKO 15 cm styropianu na ściany " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.02.2015 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Panowie i Panie a co sądzicie o HotBloku? Czy to rozsądne rozwiązanie? nie było i nie jest. Drogo - są tańsze, popularniejsze i lepsze technologie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
master102 09.02.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Jednak energooszczędny pasywniak nie spina się ekonomicznie , i trzeba na głowie stawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts