Malinowa8 24.01.2015 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam wszystkich po długiej przerwie. Praca na budowie wre... Powoli, to co do tej pory widziałam tylko oczami wyobraźni, nabiera realnych kształtów. Mogę się pochwalić kilkoma kaflami w łazience na dole (łazieneczce raczej): oraz sztukaterią w salonie: Dopiero teraz wychodzą na jaw wszystkie ukryte i niezaplanowane krzywizny ścian i sufitów... Ekipa wykończeniowa wznosi się na wyżyny swych umiejętności, by to wszystko jakoś połatać, posztukować, ponaciągać. Drżę w oczekiwaniu na efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 24.01.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam się w wątku, zapowiada się bardzo ciekawie:) co do tego piekarnika, to mają go moi rodzice, jego minusem jest to,że jest dość mały w środku., Pozdrawiam:) A może jednak piekarnik biały???? (zdjęcie http://www.bosch-home.pl) [ATTACH=CONFIG]294857[/ATTACH] Hmmm...Sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 24.01.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Ooo, ktoś tu jednak zagląda Ale miło Witam i zapraszam do środka Piekarnik będzie jednak czarny. Ups...zdjęcie łazienki powyżej jest bokiem....Zupełnie nie wiem dlaczego... Kilka dni temu kurier dostarczył mi również długo wybierane uchwyty do mebli kuchennych. Trudno sfotografować ich "kryształowość" , ale prezentują się naprawdę fajnie i...błyszczą a ja to uwielbiam! Kule są do małych szufladek i witryn, a te długie (3 długości) do szuflad, zmywarki i całej reszty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletta 24.01.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam serdecznie , bardzo podobają mi się twoje uchwyty,możesz powiedzieć gdzie zamawiałaś ? Panele wybraliśmy identyczne , bardzo mi się podobają Ciekawe jak się będą sprawowały w użytkowaniu . Kuchnia też biała ,jesteśmy na etapie dobierania frontów . U ciebie zapowiada się bardzo ciekawie :)Pozwole sobie zaglądać tu od czasu do czasu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 24.01.2015 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam i dziękuję Uchwytów tych jest sporo w internetowych sklepach. Jak akurat kupowałam jeszcze kilka innych rzeczy i wybrałam sklep, który oferował wszystko (za jedną przesyłką). Firma, która je robi to GTV. Mogę wysłać linka na priv. Co do paneli - podobają mi się niezmiernie, ale wszyscy mnie "straszą", że się rysują, odpryskują, itd. Jestem twarda Kolor mają piękny. Co do jakości - no cóż...cudów w tej cenie nie oczekuję Moje fronty będą białe, lakierowane. W ostatniej dosłownie chwili zmieniłam na lakier, bo pierwotnie była folia. Kuchni nie mogę się doczekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletta 24.01.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Ok,to poproszę namiary.Ja tez się boję ze może być widać rysy,ale bardzo chcę mieć właśnie takie .U nas wykończeniówka dopiero od maja ,ale już chcemy wybrać na początek kuchnie,moja będzie w półmacie,biała z górnym zwieńczeniem,taki troszkę styl angielski?Ma być przytulnie,swojsko ale elegancko Zobaczymy co z tego wyjdzie .Na pewno będę tu zaglądała,mam już cię w ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 24.01.2015 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Poszło na maila. Zwieńczenie....ja też takie mam - choć "fabryka tego nie robi" Zobaczymy co im wyjdzie Zapraszam do mnie, myślę że teraz już coś zacznie być widać. Postaram się na bieżąco wklejać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 27.01.2015 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Wykańczanie domu to test cierpliwości... Wszystko tak powoli idzie .... Ale jednak idzie Kolejna ściana w łazieneczce zaczęta: Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Malinowa8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 27.01.2015 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dlaczego w trakcie wgrywania zdjęcia przekręca się ono na bok ? Nie bardzo umiem sobie z tym poradzić... Ooo, chyba się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 12.02.2015 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) Witam w Tłusty Czwartek Ile pączków dziś zjedliście?Ja jednego Na więcej nie było czasu - w końcu zamówiliśmy drzwi (będą szare) i kupiliśmy fugi do płytek w kuchni i holu. Co nowego w moim domu od ostatniego wpisu? płytki w kuchni: kominek: Edytowane 12 Lutego 2015 przez Malinowa8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 12.02.2015 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 w dalszym ciągu łazieneczka: a także drzwi wejściowe (jeszcze oklejone): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 12.02.2015 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 i, jak dotąd, największy, absolutny hit w moim domu - kręcone schody do piwnicy: Schody są w ...spiżarni, która kiedyś była kotłownią Teraz kotłownia jest w ...piwnicy, której w ogóle miało nie być, ale jest i dobrze że jest. Już widzę, że się przyda. Aha, jutro powinna dotrzeć do mnie wyczekiwana fototapeta Będzie nią wyklejona duża ściana na klatce schodowej (195cm szerokości, 540 cm wysokości). Wyglądać ma tak: Końcowy efekt trochę "popsują" mi schody, które będą przez tę fototapetę przechodziły, ale mam nadzieję, że będzie widać, że to brzozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 12.02.2015 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Wspomniane drzwi wewnętrzne wpisują się w kolorystykę całego domu - wiąz antracyt (piękna szarość), listwy przypodłogowe będą w tym samym odcieniu, ale tylko w holu. W salonie i gabinecie planuję listwy w kolorze paneli (czyli dąb szary). Drzwi do spiżarni zamówiliśmy białe (jak meble kuchenne). Dziś moja ekipa wykończeniowców zajęła się kominkiem - poszpachlowali go i zrobili sztukaterię. Foto w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 14.02.2015 00:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Piątek 13-tego jakoś minął Jutro ekipa "z góry" kończy swoją robotę, ekipa "dolna" powoli zaczyna fugowanie w łazience, kuchni i w holu, pomalowali też sufit w łazience - kolor ecru Mam takich fachowców, że nawet kolor sam dobrali i o dziwo nie miałam uwag W poniedziałek ekipa "dolna" przenosi się na górę i zaczyna robotę w pokoju kąpielowym Fototapeta dojechała, ale jest wielką niewiadomą, dosłownie i w przenośni. Nie rozpakowywałam tej tuby, z obawy przed zniszczeniem i ewentualnymi problemami z ponownym zapakowaniem. Muszę jeszcze jakoś te parę dni wytrzymać. Końcowe odliczanie do montażu kuchni rozpoczęte - zostały ostatnie 2 tygodnie, a raczej.....14 dni Dziś rano miałam moment zawahania w kwestii drzwi....Coś mnie naszło i chciałam zmienić model. Szybka akcja - mail do firmy z prośbą o zamianę modelu...Niestety zamówienie juz poszło i jest pozamiatane. Będą jakie będą Postępy? A są Kominek: Płytki przedpokój (z bałaganem kontrolowanym - chodzimy tylko po płytkach, na których nic nie leży:) ): Zrobiliśmy też kolejną próbę paneli. Wyszły dużo ciemniejsze niż w rzeczywistości: Piecyk już odpalony, podłogówka działa jak ta lala, wykończeniowcy skarżą się, że im za gorąco Podsumowując - zaczyna to wszystko przypominać....dom To niesamowite, patrzeć jak coś powstaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.02.2015 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 napiszę tylko tyle że powinno się ustawowo zabronić budowy domów z dachem namiotowym , to najgorszy dach jaki może być , u Ciebie dodatkowo powikłany garażem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 14.02.2015 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Dziękuję za komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoya 14.02.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Witam. Dom się zapowiada przepięknie. Urzekła mnie sztukateria w salonie. Jeśli to nie problem, to chciałabym wiedzieć skąd pochodzi i jaka jest wysoka listwa, bo właśnie szukam jakiś ładnych listew w miarę wysokich i w przystępnej cenie, a te się pięknie prezentują. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 14.02.2015 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Witam Sztukateria firmy NOMASTYL model TI (ti) , jest faktycznie dość wysoka - około 14-15 cm. Nie pamiętam dokładnie, ile podaje producent. Na żywo prezentuje się świetnie, nadaje się do malowania, cena przystępna (około 45 zł za listwę długości 2 metrów. Można kupić na allegro lub w innych sklepach internetowych. Ja wpisywałam nazwę w wyszukiwarce ceneo i szukałam najkorzystniejszej oferty w danym dniu, bo ceny się zmieniają, a i promocję można trafić Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoya 14.02.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Wielkie dzięki. Wezmę ją pod uwagę, bo się pięknie prezentuje. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 04.04.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 I znowu szmat czasu minął...Nie traciłam jednak ani minuty. Wiem, że Święta tuż, tuż...U mnie też Oto moje dzieło. Jeszcze niedokończone, niedoszlifowane, ale już coś tam w tej mojej kuchni widać. Popatrzcie i Wy: Nieśmiało przyznam, że tak właśnie widziałam te meble oczami wyobraźni. Są cudowne pod każdym względem. Montaż trwał długo...Ponad miesiąc. Wszystko przez pomyłkę montera, który źle wyciął blat pod płytę indukcyjną.Warto było jednak czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts