Adam1982 18.12.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Witam Chciałbym prosić o poradę instalatorów, Moja łazienka ma wymiary 163x220cm na załączonym poniżej schemacie zaznaczyłem miejsce w którym znajduje się rura podłączona bezpośrednio do pionu. Pytanie jakie mam możliwości z instalacją miski sedesowej ? Jak daleko od zaznaczonego miejsca mogę ustawić miskę sedesową? i czy w ogóle mam jakieś pole manewru? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.12.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 W Twoim przypadku ustaw gdzie chcesz. Zachowaj tylko spadek 3-10%. Masz tylko problem z pionem bo za dużo wystaje. Najlepiej gdyby kielich był na równo z obecną wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.12.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Do odpowiedzi przedpiścy dodam, że o ile istniejącej rury nie da się wyrwać celem jej skrócenia, należałoby ją obciąć, założyć odwrotnie kolanko i dalej nasuwkę (kielich-kielich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 26.12.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 jak dla mnie obciąć jakieś 5-10cm nad wylewką dać coś takiego i po sprawie wtedy jak chłopaki mówią tylko zachować spad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.12.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 No ale w ten sposób przewężenie zrobi, podczas gdy nasuwka da stałą średnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts