pakaj2d2 18.12.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Z takim pytaniem do was. Kupuje okna i sprzedawca pyta się mnie o wysokość posadzki. Aktualnie mam wylany chudziak i to jest poziom zero i jakie grubości następnych warstw powinna mieć posadzka przy ogrzewaniu podłogowym. Gdzieś wyczytałem że ma to wyglądać tak:- izolacja z foli - 0,02 cm- izolacja cieplna - 10 cm- ogrzewanie podłogowe zalane betonem - 6,5 cm- płytka/panel - 1,5 cm Łącznie jest 18 cm. Czy jest to prawidłowe ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rejmer 18.12.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 W zasadzie tak, ale sugerowałbym jednak trochę więcej ocieplenia. Ja mam 12cm, a dziś chętnie dołożyłbym jeszcze kila cm. Oczywiście na parterze, bo jeśli pomieszczenie poniżej jest ogrzewane, to nie ma sensu izolować cieplnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 18.12.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Grubiej styropianu proponuję, ja dałem izolację z papy + styropian 14 cm + wylewka 7 cm + wykończenie 2 cm = 23 cm i na tyle liczyłem zarówno schody jak i drzwi wejściowe, jak i drzwi tarasowe. Wyszło perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 18.12.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Najważniejsze pytanie: ile teraz masz do sufit 3,00 czy 2,70? Bo jak masz bliżej trzech metrów dawaj w podłogę 20cm. styro - to już dzisiaj norma Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.12.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Najważniejsze pytanie: ile teraz masz do sufit 3,00 czy 2,70? Bo jak masz bliżej trzech metrów dawaj w podłogę 20cm. styro - to już dzisiaj norma 30 cm to trochę mało, tyle się dawało w latach 90-tych 40-50cm . Na 20 cm nie da się zbudować domu izolowanego. Przy identycznych izolacjach do gruntu są większe straty niż dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts