Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przygotowanie wylewki

rafaljezus

Recommended Posts

dla czego ma być problemem tynk? Dla chudziaka? Dla "wylewki"? Tynk nie jest problemem ani dla chudziaka, ani dla innych elementów budowlanych. Tynk może być problemem dla Ciebie, gdy nabierze wilgoci z podkładu podłogowego. Należy go chronić przed wilgocią. Usuniesz musisz chronić mur przed wilgocią.

Chodzi mi oto, że jak tynk dotyka chudziaka, to czy nie będzie naciągał z niego wilgoci? W pytaniu chodziło mi czy może to tak zostać, czy może powinienem ten tynk trochę skuć, żeby była większa przerwa pomiędzy tynkiem a chudziakiem.

Chodzi mi oto, że jak tynk dotyka chudziaka, to czy nie będzie naciągał z niego wilgoci? W pytaniu chodziło mi czy może to tak zostać, czy może powinienem ten tynk trochę skuć, żeby była większa przerwa pomiędzy tynkiem a chudziakiem.

Rozumiem. Na chudziaku stoi ściana. Więc ściana w tej sytuacji także naciągnie wilgoci z chudziaka. Chyba byłoby w tym przypadku stworzyć możliwość wysychania chudziaka. Jeżeli ściana stoi na izolacji poziomej znajdującej się pod ścianą, to faktycznie można skuć trochę tynku.

• 3 weeks później...

Wylewka anhydrytowa jest praktycznie idealnie gładka po wyschnięciu, ale przed ułożeniem okładziny zewnętrznej (płytek) należy sprawdzić u producenta jakie parametry musi spełniać podłoże i przygotować go zgodnie z wytycznymi producenta płytek.

Pozdrawiam

Marek Tucholski

Online Ekspert marki Lafarge.