cr1stiano 18.12.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Witam,Proszę mi podpowiedzieć jak i czy w ogóle da się podłączyć okap w kuchni w której jest tylko kratka z wentylacją grawitacyjną. Myślałem o kanale poziomym nad szafkami do okapu przez ścianę (z wlotem i wylotem). Odległość do ściany od okapu 160cm, grubość ściany 30cm. Wymiar kuchni 3,2m x 1,7m.Czy w ogóle okap popchnie na taką odległość opary?Czy są jakieś gotowe zestawy specjalnych kanałów wentylacyjnych do montażu przez ścianę? Czy muszę skompletować coś sam z dostępnych elementów? Czy muszę założyć przpustnice/zawór zwrotny w takim kanale? Jak tak to czy ma on być na poziomym odcinku czy na pionowym 60-70cm przy okapie?Czy taka rura kanał powinna być w poziomie czy na niewielki skos do góry albo w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.12.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Witam, Proszę mi podpowiedzieć jak i czy w ogóle da się podłączyć okap w kuchni w której jest tylko kratka z wentylacją grawitacyjną. Myślałem o kanale poziomym nad szafkami do okapu przez ścianę (z wlotem i wylotem). Odległość do ściany od okapu 160cm, grubość ściany 30cm. Wymiar kuchni 3,2m x 1,7m. Czy w ogóle okap popchnie na taką odległość opary? Czy są jakieś gotowe zestawy specjalnych kanałów wentylacyjnych do montażu przez ścianę? Czy muszę skompletować coś sam z dostępnych elementów? Czy muszę założyć przpustnice/zawór zwrotny w takim kanale? Jak tak to czy ma on być na poziomym odcinku czy na pionowym 60-70cm przy okapie? Czy taka rura kanał powinna być w poziomie czy na niewielki skos do góry albo w dół? Zagrzybi się powietrze, przez cofkę z kanału w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cr1stiano 18.12.2014 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Zagrzybi się powietrze, przez cofkę z kanału w łazience. W łazience też jest kratka. A grzyb to dopiero teraz robi się w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.12.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 W łazience też jest kratka za kratką kanał a w kanale grzyby strzępkowe, włączy się okap, powietrze z zarodnikami w/w grzybów wejdzie do mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts