Patrycjusz87 19.12.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Witam, mam problem do rozwiązania. Otóż po montażu drzwi drewnianych wraz z ościeżnicami drewnianymi, pomiędzy ościeżnicą a ścianą powstały szpary - nawet 1-1,5cm. Przyczyną są krzywe ściany. Moje pytanie jak najlepiej to zakleić. Samego akrylu musiałbym sporo napchać do wewnątrz. Pomyślałem, że może wpuścić najpierw pianki niskoprężnej, a po wyschnięciu wykończyć akrylem i pomalować. Ktoś może się odnieść do tego pomysłu lub zaproponować coś innego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.12.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Wydaje mi się, że Twój pomysł jest ok. Tą szczelinę mozesz wypchać czym kolwiek, dowolna pianka jest ok, tylko uważaj by nie wyszła - akryl by się sensowne trzymał też musi mieć jakąś warstwę.Wcześniej oklej ścianę i oaskę taśmą malarsą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vikking 20.12.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Korzystniejszym rozwiązaniem jest zastosowanie rozprężnej taśmy z systemu ciepłego montażu-np o parametrach:15/5-12.Takowe taśmy są dostępne w wielu rozmiarach i do zakupu w dobrych salonach oferujących stolarkę otworową.Taśma rozprężna jest stale elastyczna,nie ulegnie degradacji i posiada większą ochronę przed utratą ciepła aniżeli pianka.W ramach oferty serwisowej posiadamy w stałej sprzedaży..MODEROWANO Edytowane 20 Grudnia 2014 przez finlandia ogloszenia umieszczamy w odpowiednim dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.12.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Tu chodzi o drzwi wewnetrzne wiec ta utrata ciepla nie jest trafionym argumentem.. Nawet jesli tasma rozprezna w takim przypadku rozmiar 10/3-5 wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.12.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Sorki finlndia ale jesteś niedobry i psujesz koledze byznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.12.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Pianka i akryl OK o czym mówił Fin - ode mnie dodam, abyś nie zamoczył zanadto ościeżnicy (jeśli to są jak twierdzi Fin drzwi wewnętrzne). Na pewno producent odpowiednio zabezpieczył ościeżnice ale mimo wszystko unikać należy nadmiernego moczenia np. prace wykończeniowe z tynkiem w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts