Redakcja 16.06.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Pomóżmy Nikoli!!http://www.wydawnictwo.murator.pl/domy_forum/pomoc/dziecko.jpgNikola Żybura z Puław ma 4 lata. Nie słyszy, nie mówi. Pochodzi z wielodzietnej rodziny, która z trudem wiąże koniec z końcem. Słuchajcie, jest nas na Forum taka siła! Możemy pomóc temu dziecku bardzo konkretnie. Nikola czeka na operację przeszczepu implantu ślimakowego. Kolejka jest długa – jeśli nie pomożemy tej dziewczynce, dostanie implant za kilka lat, a wtedy nie będzie miała szans na normalny rozwój. Implant kosztuje 17 tys. euro. Zebrano już 36 tys. zł. Wierzę, że uda nam się resztę pieniądzy zebrać.Jak? Budujecie dom. To wielkie szczęście, to uwieńczenie ważnego etapu Waszego życia. Pomyślcie, że możecie dokonać prostego wyboru – zamiast kupić materiał bardzo drogi, kupić trochę tańszy, a różnicę wpłacić dla Nikoli. Będziecie szczęśliwi w swoim domu podwójnie – bo uczyniliście szczęśliwym także jedno pokrzywdzone przez los dziecko.Moderuję to Forum i wiem, jaka jest w Was siła, energia i optymizm, dlatego wierzę, że nam się uda! Zasady naszej akcji są czytelne:- Wybraliśmy to dziecko, bo matka zwróciła się do nas o pomoc. Nie mamy żadnego interesu, nie jest to dziecko polecone przez kogokolwiek.- Pieniądze będą wpływały na specjalne konto w Stowarzyszeniu Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi”. (ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa) Konto jest udostępnione bezpłatnie, pieniądze nie mogą być wykorzystane na inny cel, bez zgody darczyńców. Będziemy stale informowac, jaki jest stan konta. - Pieniądze trafią bezpośrednio do szpitala, który wykona operację (Instytut Fizjologii i Patologii Słuchu - Międzynarodowe Centrum Słuchu i Mowy, Kajetany, ul. Mokra 17; 05-830 Nadarzyn. Nikolę prowadzi dr Anna Piotrowska). Możemy pomóc, powinniśmy pomóc. Głęboko wierzę, że na II Spotkanie Forumowe w lutym 2005 zaprosimy słyszącą Nikolę. Pomyślcie, jaka ona będzie szczęśliwa. Pomyślcie, jacy my wszyscy będziemy szczęśliwi i dumni... Redakcja Andrzej Papliński, moderator Forum „Muratora” KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Zobacz dokumenty http://www.wydawnictwo.murator.pl/domy_forum/pomoc/konto1a.gifPowiększhttp://www.wydawnictwo.murator.pl/domy_forum/pomoc/konto2a.gifPowiększ Pamiętajcie o dopisku: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 16.06.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Czy Redakcja może, udostępnić/zorganizować jakiś numer sms'a, np. z hasłem "Nikola" ?. Bardzo by to sprawę ułatwiło, zanim przeczytałem już telefon w ręku trzymałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.06.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Sam mam malutką córeczkę.Cieszę się,że mogłem pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 16.06.2004 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Konto to jedyny sposób przekazania pieniędzy. Dziękujemy za pierwsze pozytywne odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.06.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Wielka szkoda ze nie da rady inaczej, bo na samo słowo bank dostaje gesiej skórki... ale nic to... wezmę dwa głębsze oddechy i pójde do banku... wplacić na to konto jakiś banknocik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryna 16.06.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 sprwadzilem jest nas zarejestrowanych 10000 niech polowa wplaci 10 zl a bedzie OK. wlasnie robie przelew na konto dla Nikoli. Przylaczcie się!!! niech i ona ma nadzieje ze bedzie SLYSZEĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.06.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Nie ma jak interntowe konto , można sie szybko przylaczyc do akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 16.06.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Mam nadzieję, że i moja cegiełka pomoże Nikoli... Gorące pozdrowienia dla Wszystkich, którzy dołączą się do tej akcji... Dajmy szansę dziewczynce na normalne życie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.06.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Nie ma jak interntowe konto , można sie szybko przylaczyc do akcji Tak. Nie ma to jak internetowe konto...... Jestem pewien, że jesteśmy w stanie pomóc Nikoli.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 16.06.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Na Was mozna polegać. Każdy głos w tym wątku buduje szansę na powodzenie naszej wspólnej akcji, pokazuje że jest nas siła. Dziękujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 16.06.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Poszedł i mój banknot. PS. Nie czekajcie, dołączajcie się ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 16.06.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 To dopiszcie mnie do listy poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 16.06.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Redakcyo! Jest jakiś przepis, w mysl którego podatnik PIT może 1% swojego rocznego podatku wplacić na organizacje pożytku publicznego, czy coś w tym guście. Jeżeli tak jest w przypadku tej akcji - myślę, że ludzie będą jeszcze bardziej szczodrzy, wiedząc, że otrzymają za to zwrot podatku. Ja tam nie dbam o to, wpłacam i tak - ale może warto w ten sposób temat rozpropagować? Może jakichś sknerusów (o ile są na forum)ten argument ruszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.06.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Pooszło ! Jednak bank on line do czegoś się przydaję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.06.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Jednak bank on line do czegoś się przydaje dokładnie ...poszło również i ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.06.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 ten gość powyżej to ja - coś mnie wylogowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.06.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Ja nie mam internetowego konta ale jutro zrobię przelew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.06.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 I od nas pójdzie dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 16.06.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 ja też wpłacam internetem a może by tak redakcja również się dołączyła, przenaczając na ten szczytny cel np. jakąś drobną kwotę ze swoich wpływów reklamowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 16.06.2004 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 To oczywiste, że my również pomożemy. Dziękujemy za Wasze głosy - to jest bardzo "ludzkie" "głosowanie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts