AgaPL 21.12.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam serdecznie,Domek porotherm 30 cm ocieplony styropianem 10cm. Panowie instalatorzy zrobili otwór (na czerpnię ) dopasowany do rury.Zapytałem czy to nie będzie przemarzało przez tą rurę - zrobili zdziwione miny i to wszystko.Moim zdaniem otwór w ścianie powinien być większy i wypełniony wełną bądż zapianowany i w tym dopiero właściwa rura.Co o tym sądzicie, ewentualnie jak wy to macie zrobione?pozdrawiam TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.12.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Martwisz się rurą, a ocieplenie masz 10 cm. To trochę mało na obecne standardy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.12.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Martwisz się rurą, a ocieplenie masz 10 cm. To trochę mało na obecne standardy .. Słusznie... Dom nieizolowany jeszcze pewnie z centralnym, a tu zmartwienie czerpnią. Co do czerpni, zawsze tak wygląda - kratka w ścianie. a przemarzać może wyrzutnia, jak będzie w ścianie. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaPL 21.12.2014 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Budowałem zgodnie z projektem, rozpocząłem w 2002, skończyłem w 2006.Dziś na pewno dałbym więcej izolacji i prawdopodobnie izolowałbym od zewnątrz i od środka.W przyszłości na pewno będę doizolowywał, ale raczej nie prędko, bo za ubiegły rok zapłaciłem 600 za listopad grudzień, 1200 styczeń, luty, i 600 marzec kwiecień. Zawsze pytanie pozostaje ile muszę wydać na modernizację izolacji I KIEDY MI SIĘ TO ZWRÓCI. Ale to chyba nie oznacza, że nie mam się przejmować kolejną dziurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.12.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 U mnie rura było dopasowana i miałem problem w postaci skrapląjacej się pary wodnej i ściekania wody po elewacji. Po ociepleniu przejścia tak jak pisałeś w pierwszym poście problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mileski 22.12.2014 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Problem miałeś z rurą do czerpni czy do wyrzutni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.12.2014 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Budowałem zgodnie z projektem, rozpocząłem w 2002, skończyłem w 2006. Dziś na pewno dałbym więcej izolacji i prawdopodobnie izolowałbym od zewnątrz i od środka. W przyszłości na pewno będę doizolowywał, ale raczej nie prędko, bo za ubiegły rok zapłaciłem 600 za listopad grudzień, 1200 styczeń, luty, i 600 marzec kwiecień. Zawsze pytanie pozostaje ile muszę wydać na modernizację izolacji I KIEDY MI SIĘ TO ZWRÓCI. Ale to chyba nie oznacza, że nie mam się przejmować kolejną dziurą? Przy takich rachunkach to może być kwestia trzech czterech sezonów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts