Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor ogrodzenia i kostki brukowej?

Recommended Posts

Na przyszły rok zaplanowałem położenie kostki brukowej i wymianę ogrodzenia.

Podjąłem już decyzję co do rodzaju ogrodzenia - będzie to ogrodzenie ze sztachet metalowych z podmurówką z płyty prefabrykowanej.

Cały czas mam jednak dylemat jaką wybrać kolorystykę kostki brukowej i sztachet. Dom to zwykły "klocek", w którym jest brązowy kolor dachu, rynien i stolarki oraz planowany jest biały lub jasnobeżowy kolor elewacji. Zastanawiam się pomiędzy dwoma rozwiązaniami:

1) Brązowe sztachety i dwa kolory kostki: na podjeździe brązowa oraz kremowo-żółta jako wstawki i chodnik

2) Grafitowe sztachety i dwa kolory kostki: grafitowa na podjeździe i jasnoszara jako wstawki i chodnik

Mam spory dylemat, ponieważ mam trudności z dopasowaniem kolorystycznym, a projektant to zbyt duży koszt. Które połączenie według Was pasowałby lepiej?

Szczerze mówiąc to musisz pojeździć po osiedlach i popatrzeć. Robiliśmy już przeróżne zestawienia kolorystyczne. Żółte ogrodzenie, brązowe rynny i białe okna. Ostatnio biała brama do białych okien i brązowych dachówek. Na ogół klienci jednak decydują się na wybór koloru pod kolor okien lub dachu ;) Ale bywa różnie..przeróżnie.

Chyba najdziwniejsze były czerwone balustrady do brązowych okien i białego dachu z blachy trapezowej....

• 2 weeks później...