rogas2000 21.12.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Na przyszły rok zaplanowałem położenie kostki brukowej i wymianę ogrodzenia.Podjąłem już decyzję co do rodzaju ogrodzenia - będzie to ogrodzenie ze sztachet metalowych z podmurówką z płyty prefabrykowanej. Cały czas mam jednak dylemat jaką wybrać kolorystykę kostki brukowej i sztachet. Dom to zwykły "klocek", w którym jest brązowy kolor dachu, rynien i stolarki oraz planowany jest biały lub jasnobeżowy kolor elewacji. Zastanawiam się pomiędzy dwoma rozwiązaniami:1) Brązowe sztachety i dwa kolory kostki: na podjeździe brązowa oraz kremowo-żółta jako wstawki i chodnik2) Grafitowe sztachety i dwa kolory kostki: grafitowa na podjeździe i jasnoszara jako wstawki i chodnik Mam spory dylemat, ponieważ mam trudności z dopasowaniem kolorystycznym, a projektant to zbyt duży koszt. Które połączenie według Was pasowałby lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 21.12.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Poproś wykonawce ogrodzenia o ralownik (próbnik kolorów) i sobie porównaj poszczególne zestawienia kolorystyczne. Moim zdaniem lepiej wyglądałoby grafitowe matowe lub czarne matowe. Pokusiłbym się nawet o strukturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogas2000 21.12.2014 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Jesli mialbym wybierac grafit to na pewno ciemny. Tylko nie wiem czy grafitowe ogrodzenie i grafitowa kostka razem z jasnoszarymi wstawkami dobrze zgra sie z brazowym dachem i rynnami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 21.12.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Szczerze mówiąc to musisz pojeździć po osiedlach i popatrzeć. Robiliśmy już przeróżne zestawienia kolorystyczne. Żółte ogrodzenie, brązowe rynny i białe okna. Ostatnio biała brama do białych okien i brązowych dachówek. Na ogół klienci jednak decydują się na wybór koloru pod kolor okien lub dachu Ale bywa różnie..przeróżnie. Chyba najdziwniejsze były czerwone balustrady do brązowych okien i białego dachu z blachy trapezowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 31.12.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Może znajdź chwilę i poszperaj na stronach producentów kostki. Wszyscy mają już swoje katalogu online, a w nich zdjęcia aranżacyjne to standard. Można podpatrzeć różne pomysły i zestawienia kolorystyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajewiczka 07.01.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Pooglądaj próbniki, może wypatrzysz jeszcze inne ciekawe zestawienia. Z tych dwóch zaproponowanych powyżej chyba lepszy jest numer 1, dwójka zbyt smutno będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaGd 11.01.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 I na co się zdecydowałeś? Ja tez wybrałabym pierwszą opcję, pod względem kolorystycznym bardziej mi pasuje. A tym bardziej, jeśli elewacja ma być beżowa lub biała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts