vsbot 21.12.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam serdecznie, mój problem wygląda następująco. Jestem współwłaścicielem dużego domu tzn. parter jest brata góra jest moja reszta wspólna. Chciałbym oddzielić ogrzewanie, gdyż dotychczas było wspólnie cały dom. Chciałbym u siebie zrobić osobny, tylko problem jest w tym, że ten komin dymny co jest używany przez ten piec jest zajęty. W domu jest jeszcze komin osobny wentylacyjny. Stąd moje pytanie czy mogę go użyć jako komina dymnego?? wymiary otwory 14x14, moje mieszkanie ma powierzchnię mniej więcej 120m2. Czy ktoś może mi doradzić co zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 22.12.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Nie możesz. Trzeba wybudowac nowy komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 22.12.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Potwierdzam. Rozwiązaniem problemu może być gazowy kocioł kondensacyjny. One mogą mieć wyrzut spalin przez ścianę. Nie potrzeba komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vsbot 22.12.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 ale poważnie nic nie da rady??? to jest stare budownictwo komin dymny i wentylacyjny są budowane z białej cegły.. czyli nowy komin od podstaw??;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 25.12.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 ale poważnie nic nie da rady??? A masz tam jeszcze jakiś inny nie używany kanał wentylacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vsbot 26.12.2014 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 No caly komin wentylacyjny ma kilka otworow ale skoro sie nie nada to musze stawiac nowy tylko teraz jaki polecacie?? Musialbym miec jakies 10 metrow komina czy taki moglby byc? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4838971527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 26.12.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Czym chcesz grzać?Skoro odrzucasz gaz (nie odniosłeś się do propozycji), musisz poszukać kotła który może mieć przekrój wewnętrzny 14x14cm.Dostaw zewnętrzny komin, wstaw powietrzną pompę ciepła. Rozwiązań jest kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 27.12.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 ... czy taki moglby byc? To o jaki komin ci właściwie chodzi Ten, który pokazujesz, to nie wentylacyjny a tylko spalinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vsbot 28.12.2014 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Drewno i wegiel, no tak spalinowy bo taki potrzebuje wentylacji mam dosyć, patrzalem na takie piece ale one nie beda wystarczajace na moja powierzchnie grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts