somekindofmonsterek 22.12.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie terminów jakie ustawodawca przewiduje w postępowaniu odwoławczym od pozwolenia na budowę.Mianowicie otrzymałem pozwolenie na budowę domu. Sąsiad się odwołał i sprawa trafiła do wojewody. Wojewoda po rozpatrzeniu odwołania, cofnął mój wniosek do ponownego rozpatrzenia (przez starostwo) i uzupełnienia. Uzupełniłem wniosek zgodnie z wytycznymi wojewody. Starostwo drugi raz udzielił mi zgody na budowę. Sąsiad kolejny raz się odwołał. Sprawa kolejny raz trafiła do rozpatrzenia przez wojewodę. Pytanie ile czasu ma wojewoda na rozpatrzenie mojej sprawy? Z góry dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 05.01.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Teoretycznie miesiąc. Jak sprawa b. skomplikowana to dwa miesiące. JAk nie może w tym czasie rozstrzygnąć to powinien poinformować strony, napisać dlaczego i wyznaczyć nowy termin. JAk tego nie robi to możesz pisać skargę do WSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts