Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wkłąd NADIA 14 gilotyna

azizi

Recommended Posts

Witam. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wkładu kominowego NADIA 14 gilotyna?

Szukam jakiegoś panoramicznego wkładu do 120cm szerokości z zabudową włącznie i rozważałem zakup MILI z kratki.pl ale NADIA też wydaje się być fajnym wyborem.

Nie ma za bardzo o niej opinii bo jest to w miarę nowy wkład. Czy warto taki wkład kupić, czy też zainwestować w coś innego?

Witam. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wkładu kominowego NADIA 14 gilotyna?

Szukam jakiegoś panoramicznego wkładu do 120cm szerokości z zabudową włącznie i rozważałem zakup MILI z kratki.pl ale NADIA też wydaje się być fajnym wyborem.

Nie ma za bardzo o niej opinii bo jest to w miarę nowy wkład. Czy warto taki wkład kupić, czy też zainwestować w coś innego?

Taki szeroki (120 cm) wkład to według mnie nieporozumienie i spory błąd inwestycyjny i koncepcyjny.

No ale piszę to na podstawie własnych doświadczeń.

Witam.

Nadia ma szybę szerokości 90 cm.

Azizi ... mając do wyboru Milę i Nadię - zdecydowanie to drugie palenisko. Nowczesiejsze, szczelniejsze, ładniejsze. Mila będzie już raczej uzupełnieniem oferty modelu palenisk horyzontalnych, których nie można wykonać na modelu Nadia - z przeszkleniem vis a vis, z płaszczem wodnym, z dwiema gilotynami, itp.

Bohusz ... jeżeli chodzi o dizajn a nie o wartości użytkowe, takie paleniska horyzontalne są jak najnardziej na miejscu - nie kady chce mieć kominek po to żeby spełniał pierwszoplanową i główną rolę grzewczą w domu ...

Pozdrawiam.

Witam.

Bohusz ... jeżeli chodzi o dizajn a nie o wartości użytkowe, takie paleniska horyzontalne są jak najnardziej na miejscu - nie kady chce mieć kominek po to żeby spełniał pierwszoplanową i główną rolę grzewczą w domu ...

Pozdrawiam.

Nie wiem co chce każdy.... jednak klienci do mnie trafiający w zdecydowanej większości nie chcą aby kominek był pierwszym planem wizualnym w salonie i dominował. No ale to są zapewne klienci którzy przykładowo przy zakupie telewizora nie kierują argumentem jak największy, tylko biorą pod uwagę inne parametry techniczne. Również budując kominki, z reguły nie zakładam, aby spełniały główną (podstawową) rolę grzewczą w domu. Ludzie wyjeżdżają na narty, do rodziny, do szpitala, itp. więc powinni mieć jakieś w miarę bezobsługowe, źródło ogrzewania - podtrzymania temperatury dodatniej w budynku..

Zresztą padło pytanie o produkty kratki.pl, a ja kompletnie nie znam oferty. Więc niepotrzebnie cokolwiek tu napisałem.

Zresztą jestem w trakcie pakowania (żona) i za niecałą godzinę wyjeżdżam na okres świąteczny do Bukowiny Tatrzańskiej.

Spokojnych Świat

Edytowane przez bohusz

Taki szeroki (120 cm) wkład to według mnie nieporozumienie i spory błąd inwestycyjny i koncepcyjny.

No ale piszę to na podstawie własnych doświadczeń.

Czy mógłbyś coś więcej na ten temat napisać czemu jest to błędem? Nie chciałbym kupić kominka który ma wadliwą konstrukcję.

...wartości użytkowe...

Właśnie chciałbym wiedzieć czy kupując taki wkład będzie on od strony technicznej dobrym zakupem?

padło pytanie o produkty kratki.pl, a ja kompletnie nie znam oferty.

Źle mnie zrozumiałeś, nie chodzi o produkty tylko tej firmy. Pytałem o te dwa konkretne modele wkładów ale jak najbardziej interesują mnie wkłady innych firm, o panoramicznej konstrukcji.

Kominek ma w domu spełniać rolę zapasowego źródła zasilania (poza gruntową pompą ciepła) oraz do okazjonalnego palenia w okresach przejściowych i zimie. Powierzchni do ogrzania jest około 140m2 (użytkowej). Chcę grawitacyjnie rozprowadzić ogrzewanie do różnych pomieszczeń.

Edytowane przez azizi