Tomkowa 09.06.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Aniu, jeżeli nadal podobają Ci się kinkiety z pięknym efektem świetlnym, to znalazłam coś inspirowanego i w całkiem przystępnej cenie Zerknij TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.06.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Piękne!!! Dziękuję Tomkowa:hug:Inspiracje cały czas zbieram;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 14.06.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Przyszłam z pięknym oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 14.06.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 martahp - piękne wnętrze ! , dużo światła, ... co to za domek ? jedno z moich ulubionych wnętrz ( B&B Italia ) : http://img.archiexpo.com/images_ae/photo-g/modular-sofa-contemporary-leather-11276-3698653.jpg i oczywiście wnętrza domu położonego na wyspie, na środku Oceanu ( " Autor Widmo " Polańskiego ) : 5 za całokształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 14.06.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 :yes:Piękne kochani!!) W jednym i drugim domu piękne czarno-antracytowe ramy okienne... Ale u nas takich nie będzie, niestety, ze względów czysto-praktycznych. Trochę mi szkoda, bo wyglądają pięknie, no ale co zrobić Od razu Was zapytam, może macie pomysł (przyznam, że nie zgłębiałam tematu jeszcze) - co można położyć na dach, żeby otrzymać kolor piaskowy, jasno-brązowy? Niestety w MPZP jest wymóg, żeby dach był w odcieniach brązu lub czerwieni. Tego drugiego nie zniosę, a czekoladowy mam teraz i jest nudny. Grafitu i popielu chyba nie podciągnę pod ten wymóg, chociaż może z jakąś dachówką w kolorze greige by się udało. Ale pomyślałam o kolorze piaskowym - wykorzystuje się jakiś łupek piaskowy do obkładania dachu? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.06.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A Ja myslałam, ze przeczytam post o tym jak działka została zakupiona A gdzie debile okreslili kolorystykę ? Tam przy lesie gdzie ojciec dyrektor od wodociagów rządzi czy jeszcze gdzie indziej ? Cejrowskiego nie dzierżę i to mocno, ale wszedzie gdzie jeździ i opowiada o prawie np. budowlanym pokazuje, ze mozna tam sie budować jak i gdzie się chce a nie...ziemie kupiłaś i jeszcze musisz prosic o zgodę na budowę własnego domu na własnej działce. Przecież to chore jest. Jeszcze bardziej chorsze jest narzucanie kolorystyki wszelakiej. U nas w Wilanowie, cudownej miejscowości (teraz to już wawa) stoi pałac Sobieskiego. W tak zabytkowym otoczeniu z historią, władze wymysliły sobie, ze stawiane tem domy mają mieć żółta elewacje i czerwone dachy. No poprostu esencja dobrego smaku i to gdzie ????? Przy pałacu! Debile, debile, debile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Mari qrwa nie gadaj żółta elewacja?????????????? może to specjalnie, żeby nikt się tam nie budował????? bez sensu są te wymogi,a ten Wilanów cuchnie jakimś przekrętem ostrym albo całkowitym brakiem kompetencji debila który to wymyślił. ale z drugiej strony jakby była samowola budowlana, połączona z naszą narodową ułańską fantazją, nasze otoczenie wyglądałoby jak jedne wielkie rzygi. Tylko niech one będą jakieś racjonalne btw - wiecie, że żółta farba do elewacji jest najtańsza ze wszystkich. Facet który robił nam elewacje koniecznie chciał nam ją wcisnąć. Niestety kilku sąsiadów się na nią skusiło Ana dlaczego nie czarne okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 14.06.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Niestety przy lesie.Ale największy hit jest taki, że plan zatwierdzili niedawno, a na tej ulicy wcześniej wybudowano 4 domy - wszystkie z dachami w kolorze ....grafitowym. I nasz jeden, między nimi będzie mieć dach czerwony, albo brązowy - no i gdzie tu kształtowanie ładu ja się pytam:mad: A z działką nadal nic nie wiadomo, decyzja jeszcze nie przyszła. Emi - czarne okna nie, niestety, choć piękne.Właśnie byłam u znajomych - ramy zamiast czarnych są siwe...raptem 2 tygodnie po myciu....Stanowczo nie na moje nerwy;) Edytowane 14 Czerwca 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.06.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Powaga! Ludzie i to bogaci bo działki tam to i worek nerek potrafia kosztować, chcieli budowac coś pod pałac, żeby sie zintegorwać. Cos klasycznego, gustownego, ale kazali im pierdyknąć gargamele parter z uzytkowym poddaszem w kolorze oczojebnego kanarka i boski czerwony dach jak usta prostytuty z trasy Katowickiej. Nie kumam tego. A z samowolka to nie do końca tak... Rozumiem określanie wysokości no bo wpadłby jakis szalony deweloper i na małej dziełce, machnał by 40 pietrowe budynki. To ogarniam i kumam, ale dlaczego nie mozna się wpasować w isteniejącą zabudowe która już stoi i to od wielu lat. Ktos kto szuka działki widziałby co stoi w okolicy i czy to co chce budować, wpasuje sie tu czy nie, czy to jego bajka czy nie... A mamy taki cyrk, ze co plan to nowe wytyczne. Najfajniejsze sa zmiany planów do zmian planów co to je zaplanowali zmieniając isteniejacy plan. Na trzeźwo tego nie przejdziesz A Ja tam wale brud. I tak, najczęściej patrzymy na okna od środka :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 w tym wszystkim chodzi o to, że urzędasy chcą dostać w łapę. Bo kto o zdrowych zmysłach chciałby kanarkowy dom z czerwoną dachówką. W ogóle zdziwiona jestem dlaczego zaden esteta niebieskiego dachu nie wymyślił do takiej elewacji i tak powinno być jak mówicie - warunki powinny być dostosowane do zabudowy, do lokalnych warunków i historycznej zabudowy. a zólta elewacja powinna być prawnie zakazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.06.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 14.06.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Łukaszu, więcej zdjęć na www.bebitalia.com Ktoś kto projektował ten dom, musiał mieć tak jak ja fioła na punkcie doświetlenia wnętrz. Sami zobaczcie - wielkie okna i jeszcze świetliki, ach http://www.bebitalia.com/App_Uploads/Inspiration/0014/02-02.jpg http://www.bebitalia.com/App_Uploads/Inspiration/0014/09-09.jpg http://www.bebitalia.com/App_Uploads/Inspiration/0014/18-18.jpg A tu sypialnia: http://www.bebitalia.com/App_Uploads/Inspiration/0014/19-19.jpg Film Polańskiego pierwszy raz oglądałam w kinie. Wydawałam głosy zachwytu - szczególnie jeśli chodzi o przestrzeń i obrazy we wspomnianym domu - i mój mąż miał mnie dosyć . Fabułę zrozumiałam dopiero za drugim razem, siedząc przed telewizorem:) Ania, matko, co Ty piszesz???Jaki brązowy/czerwony dach? Nieeee......a płaski może być? Mari, toż to jakiś koszmar Ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.06.2015 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 ...cycki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.06.2015 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ana możesz napisać o odstąpienie od warunków zabudowy w temacie koloru, powołujesz się na najbliższe sąsiedztwo i kolor ich dachów, że nie będziesz odbiegać od nich, u mnie w UM na 99% odpowiedzi pozytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 15.06.2015 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Martuś - piękny dom!! a braz i czerwień na dachu tak, a dach płaski nie! Mogę sobie "wybrać" między 35-45st - masakra jakaś Kjuta - ale piszesz o przypadkach kiedy jest już MPZP? Bo mnie się wydawało, że jak już jest plan to po zawodach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.06.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 ana dowiedz się u siebie, można zawsze wniosek o odstąpienie napisać tak na pewno 1 przypadek znam, kiedy już jest MPZP i dostali zgodę, oni zmniejszyli kąt nachylenia dachu o 10 stopni, wokół mają domki typu kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 15.06.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 nie maskara. dach płaski jest ładny tam, gdzie sąsiedztwo ma dachy płaskie. nie uwierzę że u was wszyscy mają płaskie, tylko Tobie urząd nakazał spadzisty. są kolory dachówek jak najbardziej piaskowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.06.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 piaskowe dachówki to chyba raczej w klimacie środziemnomorskim urzad sobie widzę zamarzył zrobic z tej dzielnicy drugą Toskanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 15.06.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 martahp … B&B …. no tak, mogłem się domyślić - ubóstwiam, gdy Pokój Dzienny ma swoją „granicę” – na linii drzew … a jeszcze ten wgląd „w górę” – w galaktyki, a co ! kjuta - odstępstwo od Warunków Zabudowy – tak ! ale jak masz Plan Miejscowy, to niestety nie ma takiej procedury odwoławczej, co uważam za lukę w polskim przepisach, bo co myśleć o zapisach Planu narzucającego czerwony dach w zabudowie istniejącej, gdzie mogą przeważać dachy np. szare ! ( ? ). - jeśli znasz taki przypadek, to napisz coś więcej – może jest szansa, choć osobiście nie słyszałem o takiej ingerencji w PM … i do kogo należałoby pisać ? – do urbanistów ? urzędu ? sądu ? wojewody ? … semiramida „ dach płaski jest ładny tam, gdzie sąsiedztwo ma dachy płaskie ” - od skrajności w skrajność, .... a dachy spadowe, tam gdzie spadowe … i już mamy skoszarowaną ( lub płaską ) zabudowaną Polskę - a co z nowymi domami, które np. mają powstać w terenie, gdzie dachów istniejących spadowych, do płaskich jest np. 50/50 ? - … analogia z kolorystyką elewacji, kolorystyką dachu, itd. itd. - mam wrażenie, że zapisy PM dla danych terenów nie są oparte na analizie zabudowy, tylko ( niestety ) mamy Carl+C / Carl+V … zapisów. a w podsumowaniu, ogólny dramat, ponieważ ( patrząc na wszystkie ganki, tarasy, rozbudowy, przebudowy budynków ) ładu przestrzennego te zapisy nie poprawiają i nie poprawią, a należy się do nich dostosować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.06.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 nie znam całej procedury i jej historii, coś mi się obiło o uszy, że przeszli się najpierw do prezydenta, a później powołując się na rozmowę z nim pisali pismo, nie wiem, do którego wydziału, nie zastanawiałam się wcześniej, czy to oficjalna i standardowa procedura, podpytam ich przy następnym spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts